Ma lejátszotta első felkészülési mérkőzését az MTK Budapest, amely a harmadosztályú III. Kerületi TVE-t fogadta a Salgótarjáni úti edzőpályán.

A fővárosi kék-fehérek Facebook-oldalán olvasható tudósítás szerint már a mérkőzés elején domináns, gyors játékot mutatott Michael Boris vezetőedző csapata, a legnagyobb lehetőség Prosser előtt adódott, de a bevetődő védő blokkolt a kaputól 10 méterre. A 13. percben már a III. kerületiek kapusának kellett bravúrt bemutatnia, ekkor Prosser lőtt szabadrúgást 28 méterről, a labda megpattant, de Steer védett.

A 21. percben megszerezte a vezetést az MTK: Prosser jobbról centerezett, a hosszún Myke repült be, és kapásból a bal felsőbe lőtt. Nem kellett sokat várni az NB I-es csapat következő találatára, hat perccel később gyorsan járatta a labdát az ellenfél tizenhatosánál az MTK, Bíró kiugratta Prossert, aki ballal a jobb felsőbe lőtt. A 29. percben szépített a III. Kerület: Mijatovics ugyan kiütötte Remili büntetőjét, de a kipattanót értékesítette a támadó.

A szünet után is nagy fölényben kezdett az MTK, három perc sem telt el, amikor tűzijáték alakult ki a kerületi kapu előtt, a kapus és a védők több lövést is blokkoltak. A 62. percben újabb góllá érett a nyomás, Prosser kapott az ellenféltől labdát, a vendégek lest reklamáltak, de az MTK-támadó köszönte a lehetőséget, és átemelte a kapust. Ezt követően két perc alatt újabb kétszer talált be az NB I-es csapat az ellenfele kapujába: a 67. percben Prosser futott el a jobbon, Lencsének passzolt, aki az üres kapuba passzolt, majd Lencse a jobb alsóba rúgta a kezezés miatt megítélt büntetőt.

Lencse a 74. percben közel állt a klasszikus mesterhármashoz is, ám lövésénél a kapus bravúrral védett, így maradt az 5-1-es végeredmény.

Összefoglaló

Felkészülési mérkőzés, Budapest

MTK Budapest FCIII. Kerületi TVE (NB III) 5-1 (Myke 21., Prosser 27., 62., Lencse 67., 69., ill. Remili 29.)

MTK, 1. félidő: Mijatovics – Balázs, Varju, Nagy, Barna – Cseke, Mezei, Kanta – Prosser, Bíró, Myke.
MTK, 2. félidő: Somodi – King, Varju, Ferreira, Herrera – Kata, Katona, Palincsár – Prosser, Lencse, Schön.