Az első edzőmérkőzését játszotta szombat délután Törökországban az MTK Budapest, amely az északmacedón élvonal 11. helyén álló FK Borec Veles ellen lépett pályára.

Az NB I-es csapat klubhonlapjának beszámolója szerint Miovski a 15. percben szerzett vezetést, miután a 16-os sarkáról a hosszú felső sarokba helyezett, majd a 38. percben Kocsis ugratta ki Miovskit, akinek beadása után Grozav ballal a hosszú sarokba emelt. A 2×60 percre tervezett felkészülési meccs 57. percében szépített a Borec, egy szöglet után a hosszú saroknál álló Nikolovski kilőtte a hosszú sarkot – ezzel egygólos előnnyel vonulhatott szünetre az MTK.

A második játékrészben csak magyar gólokat jegyezhettünk fel. A 63. minutumban egy szöglet után Szakály fejelt a felső lécre, a kipattanót pedig a télen szerződtetett Kadlec rúgta be.

A 102. percben a szintén a januári átigazolási szezonban érkező Szakály harcolt ki egy tizenegyest, amit egy másik új érkező, Futács váltott gólra. A végeredményt Herrera állította be, akinek a megpattanó lövése a hosszú sarokban kötött ki.

Felkészülési mérkőzés, Side, Törökország

FK Borec Veles–MTK Budapest 1-5 (Nikolovski 57., ill. Miovski 15., Grozav 38., Kadlec 63., Futács 102., 11-esből, Herrera 113.)

MTK: Mijatovic (Somodi, 50.) – Varju, Rajkovic, Várkonyi, Sluka – Spirovski, Kocsis – Miknyóczki, Grozav, Kovácsréti – Miovski
2. félidő: Somodi (Csenterics, 100.) – Kadlec, Kata, Nagy Zs., Herrera – Ramadani, Mezei – Palincsár, Szakály, Kovács M. – Futács.

Közleményt adtak ki Szoboszlai sérülésével kapcsolatban – ekkor játszhat újra