I. félidő:

Sok izgalmat nem, komoly fizikai csatát viszont hozott az első játékrész. Jobbára az MTK dominált, de a ZTE kemény védekezéssel és sok apróbb szálytalansággal meggátolta a hazai akciók kibontakozását.

Az első valamire való lehetőségre a 33. percig kellett várni, ekkor Gera 19 méteres lövése zörgette meg a hálót – de csak oldalról. A 42. percben aztán szinte a semmiből vezetést szerzett a ZTE: Egy szép vendégakció végén Gergényi passzolt középre, Favorov pedig néhány lépésről a hálóba lőtt (0-1).

Favorov gólja az MTK ellen

Pár perccel az első játékrész vége előtt egy szép támadást követően Favorov talált az MTK kapujába, a félidőre így egygólos előnnyel vonulhat a ZTE.

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 13., vasárnap

II. félidő:

A fordulás után sem dúskáltunk a helyzetekben, az 52. percben azért Zivko egy szabadrúgás után lecsorgó labdát kevéssel bombázott csak a hazai léc fölé. A 60. percben egyszerre sérült meg egy-egy játékos mindkét oldalon, Herrerát, illetve Szalait is kényszerűségből kellett lecserélni.

A 75. percben aztán jött a második Zete-gól: a padról beszállt Tarasin jobbról érkező beadása az ugyancsak csereként beállt Szánthó lába előtt még elsuhant, de jött a hosszún Bedi, aki a bal felsőbe lőtt (0-2).

A hajrában még Mijatovic védett nagyot Babati ziccerénél, hogy aztán Szánthó a 88. percben beállítsa a végeredményt.

Szánthó Regő gólja az MTK ellen

A találkozó 88. percében Szánthó Regő állította be a 3-0-s végeredményt, a ZTE három ponttal utazhat haza a fővárosból.

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 13., vasárnap

A Boér Gábor vezette ZTE 3-0-s idegenbeli sikerrel vette el az MTK veretlenségét, és végett vetett saját nyeretlen sorozatának is.

OTP Bank Liga, 4. forduló:

MTK Budapest – ZTE 0-3 (Favorov 42., Bedi 75., Szánthó 88.)

A meccs krónikája percről percre itt!

MTK: Mijatovic – Balázs B. (Prosser, 80.), Baki, Nagy Zs., Herrera (Barna Sz., 62.) – Cseke, Mezei, Katona M. – Gera D. (Miovski, 68.), Bíró B., Schön

ZTE: Demjén – Szalai (Tarasin, 62.), Zivko, Bobál, Gergényi – Favorov, Sankovic, Bedi – Könyves (Koszta, 78.), Vass (Szánthó, 69.), Babati

Az NB I állása: