Honlapunkon is beszámoltunk arról hétfő délután, hogy Lucsánszky Tamás lett az MTK Budapest új vezetőedzője, a vasárnap menesztett Feczkó Tamás munkáját átvéve. Az 52 éves tréner januárban vette át a Ferencváros U19-es csapatának irányítását, de most igent mondott az élvonalbeli lehetőségre.

Egy percig sem gondolkodtam a felkérésen, mert nagyon nagy kihívásnak tartom. Nem árulok el titkot azzal – ezt a környezetemben lévők már régóta tudják  –, hogy én MTK-szurkoló vagyok, így nekem ez a felkérés dupla kihívást jelent. 20 éven át dolgoztam egy ilyen komoly lehetőségért, edzői karrierem csúcsának nevezném ezt a felkérést, így természetesen szeretnék élni a klub részéről felém mutatott bizalommal – nyilatkozta Lucsánszky az MTK hivatalos oldalán.

A fővárosi kék-fehérek új vezetőedzője pragmatikus embernek és edzőnek tartja magát, szeret precízen dolgozni, és bár a futballban nehéz mindenre előre felkészülni, de megpróbálja a lehető legtöbb dolgot megtervezni.

Fontosnak tartom azt, hogy egy játékos a meccsre való felkészülés során minél több információt megkapjon ahhoz, hogy kritikus helyzetben tudja, mire is számítson folytatta Lucsánszky.

A korábban Nyíregyházán, Soroksáron, Mezőkövesden és Budaörsön is megforduló szakember hozzátette, a következő napok az ismerkedés jegyében fognak telni, a lehető legjobb összetételt kell megtalálnia a hadra fogható játékosokból.

Természetesen tudom, hogy sok hiányzónk akad, ezért az első időszakban csak a bevethető játékosokra tudok számítani, de összességében elmondható, hogy az MTK teljes keretét kulturált, intelligens futballra alkalmas játékosok alkotják, és az ilyen típusú játékosokhoz ugyanilyen módon kell hozzányúlni. A futball az egyensúlyok sportja, a célom az, hogy mind a védekezésünket, mind a támadójátékunkat mi irányítsuk. Ehhez persze idő kell, de tudom, hogy a futballban ebből rendre kevés van. Az MTK-nak ráadásul van egy filozófiája, hiszen úgy kell eredményesen dolgozni, hogy közben fiatalokat is sikeresen a csapatba tudjunk építeni. Komplex feladat, ezért is érdekes a kihívás, de állok elébe – mondta Lucsánszky.