Bognár István az idény összes eddigi bajnokiján pályára lépett, és az előző fordulóban a Vidi ellen 3-0-s sikert arató MTK színeiben 2 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. Kérdésre, hogy Marco Rossinál felmerülhet-e ilyen jó forma esetén a neve, így reagált.

– Mindenki előtt nyitva van út, de ehhez én kellek. Azt gondolom, ha jó formában fogok futballozni, jönnek a gólok, a gólpasszok, győzelemre tudom segíteni a csapatot, akkor megvan az esélyem, hogy én is válogatott legyek.

Bár csapata tavaly még a másodosztályban szerepelt, most előkelő helyet foglalnak el a bajnokságban, erre a kettősségre is utalt a játékos.

– Az MTK csak papíron újonc csapat, ilyen múlttal inkább a “visszatérő” jelzőt használnám.  NB I-es keretünk van, sőt már az volt akkor is, amikor még az NB II-ben játszott a klub. Több száz NB I-es mérkőzéssel rendelkező játékosok vannak a csapatban, ez sokat segít a csapatnak. Szerintem a keret abszolút alkalmas arra, hogy a tabella első feléhez tartozzunk. Hogy ez hosszú távon sikerülhet-e, az nyilván rajtunk múlik. Szeretnénk minél közelebb kerülni az elöl lévőkhöz.

Bognár idén nyáron 11 év után tért vissza nevelőegyesületéhez, ám elmondása szerint az MTK által képviselt stílus most is rendkívül hasonló az akkori időszakban tapasztaltakhoz.

– A futballfilozófia nem sokat változott az utóbbi években. Ez a filozófia közel áll az én stílusomhoz, így nemcsak érzelmileg, hanem szakmailag is megfelelő csapat nekem az MTK. Vannak apró változtatások, minden edző hoz új dolgokat, minden edzőnek mások a prioritásai, de az MTK-t mindig is az jellemezte a Sándor Károly Akadémia által, hogy olyan játékosokat nevel ki, akik úgymond a magyar futball erényeit próbálják előtérbe helyezni.