Az MTK Budapest egyik nyári igazolása, Balázs Benjámin volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége, ahol az univerzális játékos beszélt arról, miért esett a választása a fővárosi kék-fehérekre és mik az első tapasztalatai az új klubjánál.

– Középpályásként érkeztem Újpestre, aztán védő lettem, a kapusposzton kívül mindenhol játszottam. A szélső védő pozícióval már megbarátkoztam, elég sokat kérte Nebojsa Vignjevic, hogy segítsem a támadásokat, és az új klubomban is ezen a poszton számít rám Michael Boris vezetőedző. Van ennek jó oldala, ha esetleg sérülések vagy eltiltások vannak, akkor több poszton is meg tudom állni a helyemet, ez majd kiderül, hogy lesz az új csapatomnál, de az elsődleges pozícióm a jobbhátvéd lesz – mondta a korábbi Magyar Kupa-győztes labdarúgó, aki azzal folytatta, miért döntött az MTK mellett. – Német vezetőedzőm még nem volt,

nagyon tetszett a játékuk, amit láttam tőlük az NB II-ben, de legfőképpen a Honvéd elleni MK-meccseken.

Támadófocit játszanak, letámadást kér a vezetőedző, továbbá szimpatikus volt, hogy sok magyar játékos van a keretben, persze az élvonalra érkeztek külföldiek is, akik bízunk benne, hogy erősítések lesznek. Nagyon tetszett az is, amit Polyák Balázs sportigazgató felvázolt.

– Hétfőn kezdtük el a felkészülést, eddig mindenki szimpatikus, barátságos,

az tetszik külön, hogy a fiatalok alázatosak, sok plusz munkát tesznek bele, sok helyen nem ezt tapasztaltam korábban.

A rutinos játékosokra, például Kanta Józsefre, Pintér Ádámra, vagy éppen Lencse Lászlóra felnéznek a fiatalok – zárta Balázs az interjút.

“Egy klub a leggazdagabb csapatokhoz képest is tud versenyképes lenni” – a jó szemmel maradna versenyben a piacon az MTK