Az MTK Budapest a szombati, Győr elleni 2-1-s győzelmével biztosította be az U19-es kiemelt bajnokság A-csoportjának megnyerését, így a fővárosi klub címvédést ünnepelhetett. A félidőben még vezetett az ETO, de a kék-fehérek két büntetővel fordítottak, és matematikailag is biztossá vált az újbóli első helyük.

A bajnoki aranyat eredményező idényt javarészt azzal a Horváth Dáviddal dolgozta végig a Hungária körútiak korosztályos csapata, aki már az NB I-es gárda kispadján ül, és aki a Ferencváros elleni szombati, kiemelt fontosságú találkozón hat 20 éves vagy annál fiatalabb játékosnak szavazott bizalmat – a kezdőcsapatban négyen kaptak szerepet a végül bravúrral, 3-0-ra megnyert idegenbeli találkozón.

Az U19-eseket az ETO ellen Balogh Béla megbízott edző vezette a Lantos Mihály Sportközpontban győzelemig.

A Győr az első félidőben megszerezte a vezetést, de ekkor sem éreztem pánikot, a semmiből született az a találat. Mi domináltunk, nyomtunk, járattuk a labdát. Amit kértem, megvalósították a srácok, csak az utolsó mozzanatokba csúszott némi hiba. Összességében kézben tartottuk a meccset, csak a hajrával kapcsolatban van egy kis hiányérzetem, hiszen kinyílt az ellenfél, amit nem tudtunk megbüntetni és amikor nyugtatni kellett volna a játékot, akkor meg rohantunk előre. Le a kalappal a csapat egész éves munkája előtt, gratulálok nekik a bajnoki címhez, de mi hosszútávban gondolkodunk, ahhoz pedig minden egyes meccsen száz százalékban oda kell tenned magad, szituációtól függetlenül, ezúttal sem kértem mástnyilatkozta a tréner.

A 2021-22-es idény során a bajnokságban kerettagok voltak az U19-es bajnokcsapatban:

Játékosok: Balogh Máté, Barkóczi Benedek, Bene Domonkos, Budzsáklia Benett, Csenterics Adrián, Csernák Kristóf, Csontos Krisztián, Erdős Dávid, Fekete Krisztián, Földing Engelbert, Hristijan Georgievski, Guth Ádám, Gyuris Aurél, Helembai Márk, Horváth Artúr, Horváth József, Ignéczi Martin Bence, Juhász Áron, Juhász Bálint, Juhász Levente, Kovács Mátyás, Lajkó Flórián, Merényi Ádám, Samuel Owusu, Maxim Radchenko, Rimóczi Tamás, Rohrbeck Balázs, Szolár Dávid, Szőke Gergő, Szöllősi Olivér, Vancsa Zalán, Vasvári Zoltán, Varga Dominik, Velicskó Szabolcs

Vezetőedző: Horváth Dávid és Balogh Béla (megbízott vezetőedző)