Nikolai Alho január 1-én csatlakozik az MTK Budapest együtteséhez, miután az angol állampolgársággal is rendelkező finn szélsővédő aláírta szerződését. Alho a legeredményesebb finn klubcsapattól érkezik, a bekk ugyanis eddig a HJK Helsinki csapatkapitánya volt. Csapatával ötször volt bajnok és kétszer kupagyőztes, egyszer az Európa Liga csoportkörében is szerepelt.

A 172 cm magas jobb oldali védő 7-szeres finn válogatottnak (valamint sokszoros korosztályos válogatottnak) mondhatja magát, 2020-ban hat alkalommal is pályára lépett a nemzeti együttesben, amelynek stabil tagjaként jó eséllyel pályázhat arra, hogy ott legyen a nyári Európa-bajnokságon is – írja az mtkbudapest.hu.

Alho eddigi klubjaiban 283 mérkőzésen 31 gólig jutott, valamint kiosztott 36 gólpasszt is.

Niko gyors, technikás, az egy az egy elleni játékban rendkívül erős, univerzális játékos, aki szélső hátvédként és támadóként is a csapat hasznára lesz. Csapatkapitánya volt Finnország legnagyobb klubjának, valamint stabil tagja a finn válogatottnak. Örülök, hogy minket választott – mondta a hivatalos aláírást követően Polyák Balázs sportigazgató a klubhonlapnak.

Amely egy összeállítást is közzétett az MTK új igazolásáról: