A múlt hét szombaton a kínai Peking Renhe ellen elért 1-1 után a Joan Carrillo által irányított lengyel Wisla Krakkóval mérkőzött meg a Videoton kedden délután Benidormban. Egykori edzője mellett Nikola Mitroviccsal, a volt Vidi-középpályással is ellenfélként találkozott ezúttal a fehérvári csapat.

A találkozó legnagyobb helyzetére a 14. percig kellett várni, Juhász fejjel adott középre, Stopira pedig egy látványos csukafejessel talált a kapuba, azonban a partjelző lest jelzett, és a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Az érvénytelenített gól után a fehérváriak belelkesedtek, Lazovics 21 méteres szabadrúgását nagy bravúrral hárította Bjeuchalik. A kezdeti fehérvári rohamok után a lengyelek átvették az irányítást, előbb Kolar riogatott 13 méterről, majd Arsenic fejesét Tujvel hatalmas bravúrral hárította. A feketeleves a félidő végére maradt: Fiola megkapta a második sárgát is, így kiállítás sorsára jutott, míg a vendégek Nikola Mitrovic 25 méteres szabadrúgás góljával megszerezték a vezetést (1-0).

A második játékrészre teljes sorcserét hajtott végre Marko Nikolic. Kezdetben a fehérváriak többet birtokolták a labdát, majd a 64. percben Kovács került nagy helyzetbe, lövés közben azonban ellenfele csúnyán rátartott a lábára, büntető helyett kirúgást ítélt a bíró. A hátralévő szűk félórában a Vidi próbálkozott egyenlítéssel, de ez nem jött össze, így maradt az 1-0-s krakkói győzelem.

Felkészülési mérkőzés

Wisla Krakkó – Videoton 1-0 (Mitrovic 46.)

Videoton, I. félidő: Tujvel – Fiola, Juhász, Tóth, Stopira – Nego, Varga, Nikolov, Hadzic – Kovács I., Lazovic

Videoton, II. félidő: Kovácsik – Bolla, Mocsi, Tóth, Tamás – Szabó, Réti, Varga, Pátkai – Kovács I., E. Hadzic

Külföldi klub jelentkezett be a Videoton szélsőjéért – így áll az ügy