Svájci mezőnyfölényt és kisebb lehetőségeket hozott csak a meccs első negyede, de a félidő derekán sűrűvé váltak az események.

A 26. percben Musliuval szemben szabálytalankodtak a kaputól 23 méterre. Miközben a svájciak kapusa a sorfalat állította fel, Petrjak szemfülesen a kapu üresen maradt hosszú sarkába tekert, mivel a játékvezető nem jelezte, hogy sípszóra kell elvégezni a pontrúgást. 2020-ban az első Vidi-gólt tehát Petrjak szerezte – írja a molfehervarfc.hu tudósításában.

Hat perccel később azonban jött a Sion egyenlítő találata: Lenjani kapott remek labdát, egyedül vezethette Kovácsikra a labdát, a fehérvári kapus bravúrral védett, ám ezután Vinícius szabálytalankodott a 16-oson belül a svájciak támadójával. A büntetőt Grgic váltotta gólra – Kovácsik ugyan érezte az irányt, de nem védhette a jól helyezett lövést (1-1).

A 38. percben Nego került helyzetbe, egy lövőcsellel elfektette védőjét, majd 13 méterről nem sokkal tekert kapu mellé.

A fordulás után megint többet volt a labda a svájciaknál, de Kovácsiknak nem volt védenivalója. Egészen a hajráig: a sok cserével is tarkított második játékrész hajrájában a Vidi kapusának Kasami lövését kellett bravúrral hárítania. Maradt végül az 1-1. Joan Carrillo csapata legközelebb szerdán, a német másodosztályú Bochummal csap majd össze.

MOL Fehérvár FC – FC Sion 1-1 (Petrjak 26., ill. Grgic 32. – 11-esből)

Fehérvár: Kovácsik – Fiola (Tamás O., 65.), Musliu, Vinícius (Hangya, 65.), Stopira – Milanov (Elek, 65.), Pátkai (Nyári, 81.), Nego (Funsho, 77.) – Kovács I. (Szabó O., 77.), Futács (Hodzic, 65.), Petrjak (Zsóri, 81.)

Ehhez a klubhoz igazolhat a Vidi 600 milliós játékosa – kivásárolhatják a szerződéséből