Lyes Houri a téli átigazolási időszakban került a MOL Fehérvár FC-hez a román FC Viitorultól. A 24 éves, “Bűvész” becenévre hallgató középpályás azóta 9 mérkőzésen lépett pályára a magyar élvonalban és egy gólt szerzett.

A Lille-ben született játékos a Vidi klubhonlapjának beszélt a koronavírus-járvány miatti rendkívüli szünetről, melyben elmondta, hogyan telnek a mindennapjai. Elárulta azt is – hazájában – Franciaországban hogy vannak a barátai és a családja.

Nagyon furcsa időszak ez a mostani. Rendkívül hiányzik a labdarúgás, Loic-kal beszélgetek a csapattársak közül a legtöbbet és minden alkalommal szóba kerül, mennyire szokatlan, hogy márciusban nincsenek futballmeccsek. Az életünk, ahogy sok embernek az egész világon, megváltozott. Ami eddig természetes volt, hogy edzünk, focizunk, vagy csak sétálunk egy nagyot a parkokban, esetleg beülünk egy étterembe vacsorázni, az mind eltűnt. Rengeteg hírműsort megnézek a tv-ben és elolvasom naponta többször is a legfrissebb híreket az interneten, de úgy gondolom, a jelenlegi helyzetben az emberek többsége ugyanezt teszi. A feleségemmel itt vagyunk Székesfehérváron, szerencsére minden rendben van velünk. A klubtól kapott edzéstervet minden nap megcsinálom, emellett olvasással, filmezéssel és PlayStationözéssel töltöm el a mindennapjaimat – kezdte a molfehervarfc.hu-nak Houri, aki a Franciaországban uralkodó nagyon súlyos helyzetről is szót ejtett.

Így van, sajnos Franciaországban tényleg nagy a baj. Ott jóval szigorúbb intézkedéseket kellett már meghozni, az emberek nem hagyhatják el az otthonaikat. Nagyon sok a beteg és a halott is, hatalmas szomorúsággal tölt ez el minket.

Szerencsére a családom jól van, és a barátaim is egészségesek. Napi szinten tartom velük a kapcsolatot, természetesen aggódom értük, de ők is ugyanúgy aggódnak értünk.

Igazából nincs túl sok beleszólásunk a dolgok mostani alakulásába, betartjuk azokat az utasításokat, melyeket az egészségügyi szakemberek meghoznak, emellett pedig csak imádkozhatunk azért, hogy minél hamarabb elmúljon a vészhelyzet – tette hozzá Houri.