Az edzői értékelések a 2-0-ra végződött vasárnapi MOL Vidi FC – Budapest Honvéd rangadó után.

Marko Nikolic (MOL Vidi FC):Jó volt hazai pályán játszani, más érzés itt pályára lépni. Gratulálok a csapatnak a sikerhez. Nehéz periódus ez a mostani, nagy derbiket játszink, a bajnokságban és az Európa igában is.

Nem gondolok még a Ferencváros elleni rangadóra, korai lenne még, hiszen hosszú ez a bajnokság, biztos, hogy mi és ők is fogunk még vereséget szenvedni.

 Idén hátra van még a Ferencváros és az Újpest elleni rangadó, valamint a Chelsea elleni mérkőzés, de egyelőre most a Budafok elleni kupatalálkozóra koncentrálunk. Ma okosan játszottunk, taktikailag ez jó meccs volt, fegyelmezett volt a csapat. Volt némi energiahiány, ez érthető, hiszen ismét éjszaka utaztunk haza a fehéroroszországi meccs után, ezért is kellett az agyunkat is használni és okosan futballozni. Juhász Rolandnak remélhetőleg nincs komoly problémája, és minél hamarabb visszatérhet. Mivel Vinícius el volt tiltva, ezért a találkozó végén Fiola Attila és Stopira fejezte be középhátvédként a találkozót, de ők is remek munkát végeztek.

Supka Attila (Bp. Honvéd):Ennél sokkal jobban kell koncentrálnunk, olyan hibákat követünk el védekezésben az utóbbi meccseken, ami nem volt jellemző ránk.

Baráth is méterekre volt az első gólnál Juhásztól. Feltérképeztük pedig, hogyan rúgja a szögleteket Huszti és hogyan érkezik rájuk Juhász.

A támadórészben is hiányérzetem volt, az első félidőben kevés volt a mozgás, nem tudtuk megbontani a Vidi védekezést. A szünet után már voltak olyan momentumok, amelyekre lehet építeni a jövőben. Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy megbeszéltük, a területeket lezártuk, jól szűkítettünk, a megszerzett labdákból pedig próbáltunk építkezni. Viszont a hazaiak az első lehetőségükből gólt szereztek, innentől jobban ki kellett nyílnunk. Az első félidőben már nem is tudtunk veszélyeztetni, aztán a második játékrészben szorosabbá tehettük volna a meccset, de nem sikerült, sőt Scepovic révén megduplázta előnyét ellenfelünk. A Vidi igazolta, hogy jó csapat, kihasználták a hibáinkat és megérdemelten nyertek. (molvidi.hu / M4 Sport)