– Ez mindenkinek egyformán nehéz szituáció, de nincs választásunk jelenleg, ehhez kell alkalmazkodnia mindenkinek ahhoz, hogy együtt legyőzzük a járványt – idézi a molfehervarfc.hu Joan Carrillo-t, akivel az M1 riportere beszélgetett. – A saját helyzetemet tekintve: én ugye Magyarországon vagyok, a családom pedig Spanyolországban, ez nem könnyű. Folyamatosan követjük a híreket, természetesen olyan gyakran beszélünk, amennyire gyakran csak tudunk. Igyekszem a kialakított napi rutinomat követni, hogy valamivel könnyebben legyek túl ezen az időszakon.

A fehérváriak vezetőedzője beszélt a játékosok felkészüléséről is.

– A játékosok otthonaikban készülnek. Minden vasárnap megkapják a következő hétre érvényes programot, azt kell követniük.

Néha ötnapos, néha hatnapos most a munkahetük. A legfontosabb az, hogy az erőállapotot, erőnlétet fenntartsuk, amennyire ez lehetséges jelen helyzetben.

– Rendelkezésünkre áll többféle eszköz is, amivel monitorozni tudjuk a teljesítményüket, állapotukat, folyamatosan érkeznek a visszacsatolások az edzésmunkáról a polár órák és egy szoftver segítségével, ezeket tudjuk elemezni. Emellett igyekszünk visszajelzéseket gyűjteni a játékosok mentális állapotáról is. Erőnléti edzőink, fizioterapeutáink nagyon jó munkát végeznek, a labdarúgók felfogása is nagyon jó, igazán profin viselkednek ebben a számukra teljesen új helyzetben is.

Carrillo szeretné, ha folytatódna a bajnokság.,

– Erre nincs ráhatásom, azt hiszem minden a járvány terjedésén múlik. Szerencsés lenne, ha a szövetségek majd egységesen meg tudnának egyezni valamelyik forgatókönyvben. Én természetesen a játék mellett vagyok, mert a mérkőzéseknek, bajnokságoknak a pályán kell eldőlniük.

Ha újraindulnak majd egyszer a kiírások, az szerintem társadalmilag is egy jó üzenet lenne, amely azt szimbolizálná, hogy túljutottunk a nehezén és lassan visszalépünk a normális kerékvágásba.

– Amennyiben minden játékos jó fizikális állapotban van, akkor mondjuk három hét közös készülésre és felkészülési mérkőzésekre van szükség ahhoz, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk. Persze a játékosok állapotától függően ez az idő eltérő lehet mindegyik gárdánál.