Csütörtökön este kiderült, hogy a Balzant búcsúztató Videoton a B36-ot kiejtő Kalju ellen lép pályára az Európa Liga második körében. A fehérváriak szakmai stábja tudja, mit várjon az ellenféltől.

– Tipikus, skandináv stílusban focizó csapat ellen lépünk majd pályára, nagyon erőteljes, fegyelmezett játékot mutatnak. Egyáltalán nem lesz könnyű ellenük sem idegenben, sem otthon. Teljes koncentrációval, magabiztosan, de nem elbizakodottan kell játszanunk, állhatatos játékot várok a csapattól mindkét találkozón. Bízom benne, hogy már az első meccs is jól sikerül, összességében pedig természetesen továbbjutást várok – mondta Marko Nikolic vezetőedző a vidi.hu-nak, majd arról is beszélt, előny-e az észteknek, hogy náluk már javában tart a bajnokság.

Mondhatjuk, hogy ez egy kis előny számukra, hiszen éles meccseket játszanak folyamatosan, jó formában vannak, mi pedig csak két tétmérkőzésen vagyunk túl. Egyébként ebből a szempontból mindegy volt, hogy melyik csapat jut tovább, hiszen a feröeri csapat is a bajnokság közepéből érkezett volna.

Nem is fontos ez, ahogy korábban is mondtam, nekünk nem kifogásokat, hanem megoldásokat kell keresnünk. Biztos vagyok benne, hogyha megvalósítjuk a saját elképzeléseinket, amelyeket az előbb is soroltam, ott leszünk a következő körben.