PAOK – Vidi FC 0-2 (Huszti 12., Stopira 45.)

Görög labdabirtoklási fölénnyel, de különösebb nyomás nélkül kezdődött a mérkőzés, Pelkasz jobb oldalról elvégzett szabadrúgása nem jelentett veszélyt, a hazaiak többnyire mezőnyben adogattak. A 12. percben aztán némileg váratlanul megszerezte a vezetést a Vidi: Nego beadását még kivágták, a bedobás után azonban megkerülte védőjét a francia szélső, középre passzát pedig Huszti pöckölte a hálóba (0-1).

A fehérváriak vezető gólja után bár a játék képe nem változott, a görögök labdavesztései következtében kontralehetőségek adódtak a Vidi előtt, de pontatlanságok miatt nem tudták befejezni az akciókat. Egészen a 45. percig: Kis szöglet után Huszti adta be a labdát balról, Stopira pedig Matost megelőzve bólintott a léc alá (0-2)! A játékrész zárásaként Kovácsik védett egy tizenhatos előtti labdavesztés után.

A meccs minden fontos momentuma percről percre közvetítésünkben – kattints!

A fordulás után cserével nyitottak a hazaiak, bízva az esetleges szépítésben. A 60. percig jelentős helyzetet egyik csapat sem dolgozott ki. Nem úgy, mint a 75. percben amikor, Biseswar szabadrúgása után Varela fejelt a kapu fölé.

A hátralévő negyedórában Marko Nikolics kettőt is cserélt. A hazaiak ismét jelezték a szépítési szándékukat, hiszen a 80. percben ismét Biseswar volt főszerepben, és ívelt az ötös elé, azonban Warda a léc fölé fejelt. Hét perccel később Hodzics iramodott meg, majd a lövését Paszhalakisz védte, így nem sikerült bevinni a kegyelemdöfést, s így maradt a kétgólos Vidi győzelem az L-csoportmeccsén, amire legutóbb 2012-ben volt példa.

A csoport másik meccsén a Chelsea 3-1-re nyert a BATE Boriszov ellen.

PAOK: Paszhalakisz – Léo Matos, F. Varela, Crespo, Tosca – Sahov (Prijovics 52.), Canas – Limniosz (Warda 46.), Pelkasz, el-Kadduri – Karelisz (Biseswar 66.)

MOL Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic, Pátkai – Milanov (Nikolov 79.), Huszti (Kovács 73.) – Scsepovics (Hodzics 65.)

Összefoglaló

Élő közvetítés: PAOK – Vidi az Európa Ligában