Kovács Ferenc, korábbi remek játékos és edző, a Videoton tiszteletbeli elnöke bízik csapata bajnoki címében, de tudja, van még egy csapat, amely eséllyel pályázik az aranyra. A Digi Sport “Reggeli Start” c. műsorában nyilatkozott.

A Videotonnak jelenleg a legerőseb állománya van, nem véletlenül áll most is jól a bajnokságban. De a Ferencvárost sem degradálnám, nem mondanám, hogy gyengébb, azt hiszem, hogy mi ketten fogunk versenyezni a bajoki címért. Nekünk most nagyon erős keretünk van, remélem, bajnokok leszünk, de a Ferencvárost soha nem szabad leírni.

A jó szereplés mellett is van egy fájó pontja a Vidi játékának Kovács véleménye szerint.

Én fiatal-párti és a Videoton történetében az az edző vagyok, aki a legtöbb saját nevelésű játékost illesztettem be a csapatba, és velük jó eredményeket értünk el. Talán akkor több fiatal játékos volt, aki az első csapat rendelkezésére állt, de most is vannak, ha például Géresit említem. Kicsit fáj a szívem, amikor ott vagyok a mérkőzéseken, és látom – nem akarok senkit megbántani -, hogy egy idegen játékos, aki már a naplemente előtt van, az megy be az utolsó 20 percre, és nem az a fiatal, aki a padon ül, és aki előtt minden remény és az élet előtte van. Ez az én kicsi „izém”, de ez az edzőnek a dolga, hogy ő hogy ítéli meg. Én kívülről úgy ítéltem meg, hogy inkább a fiataloknak adnék lehetőséget.

A bő 31 éve UEFA-kupa döntőt játszott szakember szerint jó irányba indult el a magyar labdarúgás az utóbbi időben.

Utol fogjuk érni magunkat, ez a meggyőződésem. A magyar labdarúgás ezer sebből vérzett, most talán kezd egy picit talpra állni, látva a létesítmények helyzetét, vagy azt, hogy az iskolák köré játékterületeket építettek. Kiszorult valahogy a labdarúgás az ország lüktetőeréből, most kezd vissztérni oda, hogy életteret kap és a gyerekeknek van lehetősége az otthonukhoz közel, grundokon játszani, ez egy pótolhatatlan dolog.

Kovács a magyar válogatott kapcsán is megfogalmazta meglátásait.

A szövetségi kapitány ezt nagyon jól csinálja. Építi a csapatot, de soha nem mond le az eredményről, nem is lehet. Bernd Storckot minden dicséret megilleti. Komoly veszteség érte a csapatot Juhász Roland és Király Gábor kiesésével, átalakul a válogatott. Következik majd a 37 éves Gera Zoltán is, aki azonban még mindig meghatározó tagja a csapatnak. A kapitány keresi a megoldásokat, és egyre több fiatalunk kerül ki a külföldi profi ligákba. Ha ők meg tudnak ott kapaszkodni, bekerülnek a csapataikba, majd visszajönnek a válogatottba, akkor elindulhat egy fejlődés, amelynek a végén egy nemzetközileg középszintű válogatottat ki lehet majd állítani, és majd bizakodhatunk, hogy kijuthatunk egy vb-re, vagy az Eb végső küzdelmeibe is bekerühetünk. Komoly fejődésen ment át sok minden a magyar labdarúgásban, de még mindig csak a félúton vagyunk.