A MOL Fehérvár FC sportigazgatójával, Kovács Zoltánnal készített a klubhonlap hosszabb interjút, amiben szó esett a Vaduz elleni váratlan Európa Liga-kiesésről, Marko Nikolic vezetőedző távozásával kapcsolatos pletykákról, valamint arról, várható-e még változás a keretben.

– Nem árulok el titkot, ha azt mondom, mindenkit váratlanul ért a kiesés – kezdte a sportigazgató a liechtensteiniek elleni kupabúcsúról. – Nem lehet és nem is akarunk olyan helyzetre felkészülni, hogy egy papíron gyengébb ellenfél ellen a második körben búcsúzunk, ráadásul ilyen teljesítménnyel. Ha őszinték akarunk lenni, a csapat messze nem azt játszotta, amit tud.

A párharc első meccsén szerzett vezető góltól kezdve nagyjából 180 percig egyszerűen nem fociztunk.

Utána, amikor már minden veszni látszott, elkezdtünk támadni, óriási helyzeteket alakítottunk ki, de ez már késő volt, a futball pedig büntetett.

Az elfogadhatatlan teljesítményhez nyugodtan hozzávehetjük a Zeta elleni visszavágó egészét is, ami így már 270 perc, így nem lehetett továbbmenni.

Mondhatjuk, hogy az elmúlt évek európai eredményeiből ez a mostani lóg ki lefelé, és talán sokan aláírnák, ha ezután megint a korábbi széria következne, szerintem azonban eljutottunk arra a szintre klubként és csapatként, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak. És ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy a Vaduz nem megérdemelten jutott tovább, a mi problémáink az ő teljesítményükből semmit nem vonnak le.

Kovács hozzátette, a legfontosabb ilyenkor, hogy egyenes gerinccel, egymás szemébe tudjanak nézni és megbeszéljék, ki miben hibázott, ki miért felelős.

– A győzelmeknek mindig van gazdája, nyilván a vereségeknek kevésbé, de embernek kell maradni a nehéz pillanatokban is. Marko Nikolic olyan edző, akinek a vezetésével a csapat bajnok, kupagyőztes, EL-csoportkörös, BL- és EL-playoffos volt két év alatt, ráadásul érvényes szerződéssel rendelkezik.

Bizalmat vívott ki magának a korábbi eredményeivel és ez a bizalom egy ilyen eredmény után sem tud azonnal elveszni.

Azt azonban meg kell érteniük a szurkolóknak és a közvéleménynek, hogy vannak ügyek, amiket házon belül oldunk meg, nem pedig a nyilvánosság előtt. Mindenféle belső dolgok kiteregetése nélkül annyit azért el lehet mondani, nem véletlen az, hogy a játékosok úgy reagáltak a kiesésre, ahogy azt a két első bajnokink eredménye mutatja – folytatta a sportigazgató, majd kiemelte, kimondott céljuk a bajnoki cím és a kupagyőzelem, az esetleges változásokkal kapcsolatban pedig megjegyezte, folyamatosan vizsgálják a keret állapotát, minőségét, életkori összetételét, valamint a futballban minden és annak az ellenkezője is megtörténhet, így nem mondja azt, hogy nem lesz már változás a keretben.

– Nagyon nehéz bajnokság előtt állunk, jó néhány csapat sokat erősödött, színvonalasabb találkozókat lehet majd látni. Az első két-három együtteshez csatlakozott minimum kettő, akik nagyon jól erősítettek a nyáron. Külön örülök például annak, amit első fordulós ellenfelünktől, az újonc Kaposvártól láttam. Eljöttek ugyanis Székesfehérvárra és futballozni akartak. Jó iránynak tartom, hogy egy fiatal edző ebben hisz, remélem, ez a hite sokáig ki is tart, az ilyen hozzáállás csak emelheti a bajnokság színvonalát – árulta el várakozásait a jelenlegi NB I-es idénytől a fehérváriak sportigazgatója.