A Videoton sportigazgatója, Kovács Zoltán szerint a csapatban minden adott ahhoz, hogy bajnok legyen a szezon végén. A fehérváriak ennek érdekében erősítettek a téli átigazolási időszak során is. Igaz, a legjobban várt Huszti Szabolcs játéka kapcsán még türelmesnek kell lenni.

– Szakmailag és emberileg is elégedett vagyok velük – utalt az új játékosokra a vidi.hu-nak adott interjújában Kovács. – Mindannyian erősítést jelentenek, és minden szempontból jól illeszkednek a csapatba. Hárman már az első táborban is ott voltak, tehát a teljes felkészülést végigcsinálták a többiekkel. A második edzőtáborban már látszott, hogy kitől mire számíthatunk.

Huszti Szabira kell még várnunk, de nagyon fontos, hogy ő és mi is türelmesek legyünk. Az viszont látszik, hogy mennyit számít a jelenléte. Jó hatással van a többiekre, rutinosokra és fiatalokra egyaránt. Jól halad a felépülése is, úgyhogy hamarosan a pályán találkozhatnak vele a szurkolók.

A télen többen távoztak a fehérváriaktól, és jó esély volt Szolnoki Roland, valamint Suljic Asmir távozására is. Az ő helyzetükről is beszélt a sportigazgató, aki a kölcsönben távozott Ezekiel Henty sorsát is érintette.

Szolnoki Rolandnak volt egy komoly lehetősége az eligazolásra télen, ami sajnálatos dolgok miatt nem jött össze. Távozóként számolt vele a szakmai stáb, így már nem csatlakozott az edzőtáborba utazó kerethez. Még jó pár piac nyitva van, nem kizárt, hogy találunk olyan megoldást, ami a klubnak és a játékosnak is megfelel.

És még az is előfordulhat az ő esetében – amennyiben marad -, hogy újra csatlakozik az első kerethez. Suljic Asmirral más a helyzet. Tárgyalásokat folytattunk vele ősszel a folytatásról, de végül novemberben úgy döntöttünk, hogy mégsem szeretnénk meghosszabbítani a szerződését. Azt pedig mindenki tudja, hogy nyártól aláírt a Wisla Krakkóhoz. Valóban érdekes helyzet ez, hiszen érvényes szerződéssel a Vidihez tartozik, nyártól biztosan elmegy, viszont nem tagja az NB I-es keretnek. Úgy érzem, ha a lengyel csapat előbb szeretné a soraiban tudni, akkor nekik kell lépéseket tenniük. Érkezett ugyan ajánlat a részükről Asmirért, de az sajnos nem volt komolyan vehető. Ennek kapcsán fontos leszögezni, hogy amikor a Vidi igazolni szeretne, minden klubnak megadja a tiszteletet, ugyanakkor fordított esetben el is várja azt. Suljic esetében ezt nem kaptuk meg. De megjegyzem, nem ez az általános, amit bizonyít, hogy az elmúlt években több millió euróért adtunk el játékosokat külföldre. Mondjuk, ezt sokan szeretik elfelejteni. (…)

Hentyvel hosszú távú szerződést kötöttünk az elmúlt nyáron. Nem kérdés, hogy milyen kvalitásokkal bír, mindenki láthatta. Ha a játékpercek nagy százalékában ezeket megcsillogtatja a Puskás Akadémiánál tavasszal, akkor minden fél profitálni fog a következő hónapokból.

A célok ebben a szezonban is egyértelműek Fehérváron.

– Reális célkitűzés, hogy a Vidi bajnok legyen. Nagy harc lesz, ez nem vitás, de állunk elébe. Minden megvan bennünk most ahhoz, hogy mi örülhessünk a bajnokság végén.