A csakfoci.hu csehországi forrásokból úgy értesült, hogy a Videoton a helyi élvonaltól búcsúzott Vysocina Jihlava 21 éves védekező középpályását, a felvidéki Urblík Józsefet szerződtetné. A szlovák utánpótlás-válogatott futballistának még egy évig szól a szerződése cseh csapatánál, így egyelőre az áráról egyeztetnek a klubok. Csehországi forrásaink szerint a Jihlava szeretne komolyabb összeget kapni érte, de a klub pozícióit jelentősen ronthatja a játékos egy év múlva lejáró kontraktusa mellett az is, hogy kiesett az élvonalból. Amennyiben megállapodnak a felek, már a héten leigazolhatja a magyar bajnok a középpályást.

Ugyanakkor a futballista megszerzése szlovákiai forrásaink szerint a dunaszerdahelyi DAC-nál is felmerült, úgy tudjuk azonban, hogy a 21 éves játékos elsősorban az NB I-ben folytatná karrierjét.

Magyar válogatott játékost és Loki-szélsőt is igazolt a Videoton – hivatalos

Urblík 2016 nyarán, Nyitrából igazolt a cseh klubhoz, amelyben összesen 37 élvonalbeli bajnokin kapott szerepet, ezeken 2 gól és 2 gólpassz volt a mérlege.  Korábban a Ferencváros érdeklődéséről is lehetett hallani vele kapcsolatban és valósággal berobbant a cseh élvonalba, de a 2017-es éve egy sérülésnek köszönhetően sem sikerült túl jól. Ennek ellenére nagy tehetségnek tartották, tartják még mindig a fiatal védekező középpályást, aki a szlovák U21-es válogatottban is pályára lépett több alkalommal.