Ahogy a csakfoci.hu már június végén előrevetítette, a MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás 20 éves nigériai támadóját, Funsho Bamgboyét – az átigazolást szombat reggel hivatalosan is bejelentette a fehérvári klub.

Az 1999-es születésű játékos 2017 januárja óta erősítette a szombathelyieket, a mögöttünk hagyott idényben 14 bajnokin kezdőként, 17-en pedig csereként lépett pályára, ezeken négy gólt szerzett. 2015-ben tagja volt a világbajnok U17-es nigériai válogatottnak, a Mali elleni döntőben éppen ő állította be a 2-0-s végeredményt.

Nagy lehetőségnek élem meg azt, hogy csatlakozhattam a Vidihez, hiszen az ország egyik legjobb csapatáról van szó! – mondta a molfehervarfc.hu-nak Bamgboye. – Szeretnék bajnoki címet ünnepelni majd itt, valamint vonzó volt számomra az is, hogy akár Európában is megmutathatom magam.

A szurkolóknak csak annyit tudok üzenni, hogy mindig minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy sikeres legyen a csapat! Mivel jó ideje Magyarországon játszom már, ezért természetesen ismertem a klubot, nem volt nehéz amellett döntenem, hogy ide igazolok.

– Funsho egészen fiatalon jött hazánkba focizni, és már akkor, az utánpótlásban felhívta magára a figyelmet sebességével és gólratörő játékával – fogalmazott Kovács Zoltán, a Fehérvár sportigazgatója. – Azóta már a felnőtt futballban is megmutatta képességeit, tette mindezt egy nehéz helyzetben lévő csapatnál.

Biztos vagyok benne, hogy ezek a tulajdonságai még tovább fejlődnek majd a szakmai stábunk útmutatása mellett, hiszen még mindig csak 20 esztendős. A nagy versenyhelyzet is biztosan jó hatással lesz majd a fejlődésére.