Székesfehérvár Önkormányzatának tájékoztatása alapján folyamatos, megfeszített munkavégzés folyik annak érdekében, hogy a stadionban lévő fertőzés eltávolításra kerüljön, azonban a MOL Fehérvár FC részére július 17-én megküldött hivatalos vizsgálati eredmények alapján az ivóvíz-hálózatban továbbra is kimutatható a „Pseudomonas aeruginosa” baktérium jelenléte – olvasható a molfehervarfc.hu-n.

A klubhonlap arról is tájékoztat, hogy mivel július 19-én (pénteken) 12:00-ig kell a klubnak nyilatkoznia a 3. EL-kör helyszínéről,

a csapat továbbjutás esetén kénytelen lesz az augusztus 8-án, vagy 15-én sorra kerülő találkozót a felcsúti Pancho Arénában lejátszani hazai mérkőzését,

hogy minden lehetséges rendezési- és egészségügyi kockázat kizárható legyen. Az már korábban biztossá vált, hogy a csapat a második körben is a Puskás Akadémia stadionjában fogja játszani.

A közlemény ugyanakkor nem tér ki az augusztus 3-án a Fehérvár pályaválasztásával megrendezett Kaposvár elleni NB I-es mérkőzés helyszínére, ahogy a MOL Aréna Sóstó várható használatba vételi időpontja is kérdéses egyelőre.