A jelentős délszláv légiós-kerettel is bíró fehérváriak szakvezetője a török Anadolu hírügynökségnek. Ebből idézett a bosnyák oslobodjenje.ba és idézünk mi is az alábbiakban.

Testvériség és egység uralkodik a csapatunknál – mondta annak kapcsán Marko Nikolic, hogy a MOL Vidi FC-nél a volt jugoszláv tagköztársaságokból származó játékosok, “a jugoszláv kolónia”, azaz a szerb Lazovic és a Scepovic-testvérek, a bosnyák Hadzic, a macedón Nikolov vagy a már távozott horvát Maric milyen jól megfértek, megférnek egymás mellett. – Nagyon jó srácok, nincsenek klikkek az együttesben és a pályán, fenomenálisan működnek együtt a játékosok. De a többi régióból származó futballistákkal is végtelenül elégedett lehetek: a francia Nego fantasztikus formában van, a zöld-foki szigeteki Stopira vagy a brazil származású Vinícius nagyszerűen futballozik, utóbbi egyébként már magyar állampolgár és válogatott játékos. De a hazai, magyar labdarúgóink is kitűnőek, elég, ha Juhászt vagy Husztit említem, akik az Anderlechtnél és a Zenitnél is letették a névjegyüket, a pazar formában lévő Kovács István pedig a magyar foci talán legnagyobb tehetsége – fogalmazott a tréner.

Nikolic egyenként is méltatta Hadzicot, Nikolovot, Lazovicot és a Scepovic-fivéreket és elárulta, hogy a volt jugoszláv kontingens még bővülhet a nyáron. Azt nem árulta el a szakember, hogy a Dinamo Zagreb bosnyák válogatott támadójára, Armin Hodzicra gondol-e.

3-4 további igazolást tervezünk a nyárra, egyikük pedig a régióból érkezhet. Azt nem árulhatom el, kiről van szó, de egy olyan játékosról van szó, aki komoly erősítést jelenthet a számunkra. Nagyon megbízom az innen érkező futballistákban, de a bizalom persze nem csak a régióból származó játékosoknak szól.

A Vidi szakvezetője az AEK elleni BL-párharcról is beszélt.

Azzal, hogy a playoff-ba jutottunk, nagy szenzációt okoztunk. Senki nem gondolta volna ezt az idény előtt. Pedig mint utólag kiderült, már az első fordulóban egy nagyon kemény ellenfelet kaptunk a luxemburgi Dudelange személyében, amely azóta a Legia Varsót is kiejtette és közel került az Európa Liga csoportköréhez. Kiejtettük a Ludogorecet, aztán a Malmöt, a csoportkörök rendszeres résztvevőit. Emiatt aztán kivívtuk az AEK Athén tiszteletét is. Egy nagyon erős ellenfelet kaptunk, de nem csak ezen múlott, hogy elveszítettük az első mérkőzést, elég sok szerencsétlen momentum is kellett hozzá. Viccesen szólva, egyenlő létszámban 1-0-ra mi nyertünk…közel jártunk aztán az egyenlítéshez is. Mi nem a Barcelona, hanem az Atlético Madrid “vagyunk”, ezzel a harcos futballal pedig bármire képesek lehetünk. (…) a hangulat a vereség ellenére is euforikus volt, a játékosok “győzelmi kört” is futottak, a szurkolók pedig olyan hangulatot teremtettek, amilyet csak a magyar válogatott meccsein tapasztaltam itt.

Nikolic az athéniak elleni első meccsen tapasztalt kétes bírói ítéletek ellenére nem híve az ötletnek, hogy a BL-ben és az EL-ben is bevezessék a videóbírót.

Nem vagyok a technikai újítások nagy bajnoka, szerintem vannak olyan reformok, amelyek elveszik a futball varázsát. Az ugyanakkor tény, hogy a játékvezető túl szigorú volt Huszti piros lapjánál és ugyancsak hibázott az AEK kiállításánál, ezek a hibák pedig befolyásolták a mérkőzés végkimenetelét.

A Vidi-edző az NB I-ről így formált véleményt.

– A magyar liga különleges, 12 csapat verseng egymással, fantasztikus stadionokban. Belülről kellett megtapasztalnom, hogy megértsem, hogyan fejlődött ennyit az itteni bajnokság- A régió egyetlen országa sem kelhet versenyre az itteni infrastrukturális lehetőségekkel.

A bajnokságban kemény meccseket vívunk az aranyért, amelyet az utóbbi 15 évben hat csapat (Vidi, Debrecen, Zalaegerszeg, Honvéd, Ferencváros) is megnyert, az Újpest pedig Nebojsa Vignjegviccsel kupagyőztes volt legutóbb. Az Újpesté talán a legrosszabb stadion az NB I-ben, amely nagyjából azon a szinten van, mint az újvidéki aréna – azt hiszem, ezzel el is mondtam mindent az itteni stadionhelyzetről…