Az újvidéki FK Proleternél szerepelhet már hamarosan a brazil Evandro – harangozza be a brazil várható leigazolását a szerbiai HotSport, amely szerint a 24 éves játékos a bal- és a jobb szélen is bevethető és bármelyik szerb élcsapat “irigy lehet” a szerződtetésére képességei alapján, sőt, szerintük

talán a legnagyobb átigazolási bomba lesz az érkezése a teljes szerbiai focinyarat tekintve.

Ezt egyrészt azzal magyarázzák, hogy Evandro eddig komoly kluboknál (Coritiba, CSZKA Szófa, Fehérvár) szerepelt, volt brazil utánpótlás-válogatott is, ráadásul 700 ezer eurós becsült értékével az egész szerb élvonal egyik legtöbbre taksált futballistája lesz.

A lap szerint “egy ilyen kaliberű futballistát nem könnyű a szerb fociba leigazolni”, mondhatni a Proleter egészen a határáit feszegetve tudja csak megszerezni a légióst. “Evandro bármelyik csapatnak erősítést jelentene a Szuperligában és sok gárdának ő lenne egyértelműen a legkiemelkedőbb tudású játékosa” – teszik hozzá.

A 24 éves brazil 2020 nyarán került a MOL Fehérvárhoz, ahol szintén nagy reményeket fűztek a leigazolásához. A játékos végül összesen 7 bajnokin tudott pályára lépni az előző idényben, legutóbb tavaly októberben.

Azóta jobbára sérüléssel bajlódott és ebben a szezonban tétmeccsen még nem is kapott lehetőséget a Vidinél, amely a nyáron a második kerethez irányította a futballistát.

Alighanem kölcsönben kerülhet a szerb bajnokságba, ahol pénteken zárul majd az átigazolási időszak. Az FK Proleter jelenleg csak a 14. pozíciót foglalja el a 16 csapatos pontvadászatban, keretében például a korábbi kecskeméti, győri, angyalföldi és csákvári középpályással, Marko Vukasoviccsal.

Szabicsnak nem ugródeszka a Vidi: “Az edzői tudás átadása maga a szépművészet 20-25 játékosnak”