Augusztus elején jelentette be a másodosztályban szereplő Gyirmót FC Győr, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Réti Patrikkal, aki az Ajka elleni edzőmérkőzést követően belázasodott és fáradtságra panaszkodott, majd az alapos orvosi vizsgálatok megállapították, hogy a labdarúgó jelen pillanatban nem alkalmas hivatásos sportolási tevékenység elvégzésére. A székesfehérvári nevelésű játékos ezúttal a MOL Fehérvár FC-nek nyilatkozott az állapotáról.

– Nagyon ritka és súlyos, ma még gyógyíthatatlan csontvelőbetegséget állapítottak meg nálam az orvosok. Ennek a betegségnek a hatása, hogy nem marad elég vörös vértest a szervezetemben, vagyis vérszegény leszek, ami gyors kimerültséggel, fáradtsággal jár. Úgy tudom, heten-nyolcan szenvednek hasonló betegségtől az országban. Emiatt sajnos nem is futballozhatok, ami viszont jó hír, hogy megfelelő kezeléssel ezzel együtt lehet élni. A súlyosabb esetekben ez a betegség leukémiával is végződhet. Az orvosok szerint nálam szerencsére ez a veszély nem áll fenn. Nagyon hálás vagyok, hogy most sokan érdeklődnek irántam. Ilyenkor fogja fel csak igazán az ember, hogy milyen fontos az egészség és a család – árulta el a klubhonlap érdeklődésére Réti Patrik, aki gyerekkora óta futballozik, így most hatalmas csalódás, hogy abba kell hagynia a játékot.

Kiemelik, hogy a MOL Fehérvár FC is támogatja Réti gyógyulását. Az NB I-es csapat játékosai és a szakmai stáb tagjai is pénzt gyűjtenek a gyógykezelésre,

emellett jövő héttől a Vidi munkát is biztosít Patrik számára, videóelemzőként fog dolgozni az utánpótlásban.