Mint ismeretes, Asmir Suljic (avagy Suljic Asmir) péntektől hivatalosan is magyar állampolgár, a Videoton bosnyák születésű játékosa a brazil származású Viníciusszal együtt tette le az esküt Székesfehérváron.

A szélső így a magyar válogatottban is futballozhat majd (2018-tól, ugyanis egyelőre nem tartózkodik öt éve, életvitelszerűen hazánkban), erről is beszélt a klix.ba oldalán a 25 éves futballista, aki korábban Újpesten is szerepelt.

Esküt tettem és hivatalosan is megszereztem a magyar állampolgárságot, így megnyílt előttem az út a magyar válogatott felé. Most már a nemzeti csapat irányítóin múlik, hogy meghívnak-e. Természetesen szerettem volna a szülőhazám csapatában szerepelni, de soha nem kaptam meg az esélyt, pedig szerintem megérdemeltem volna, hogy legalább a keretbe bekerüljek. Ez végül nem történt meg, de nem vagyok csalódott, hiszen így annak az országnak a játékosa lehetek, amelyben elismernek és számolnak velem. Hálás vagyok ezért a lehetőségért, amit kaptam, szeretném is kihasználni.

 

Ami pedig az NB I-ben listavezető Videotont és ottani szerepét illeti, Suljic így nyilatkozott.

A szezon elején valamennyi mérkőzésen játszottam a nemzetközi kupában, a csapat egyi legjobbja voltam, de megsérültem, így az őszi szezon nagy részében nem nagyon játszhattam, de most már egészséges vagyok és alapembernek számítok. Egy gólom és három gólpasszom van eddig, a csapat vezet a táblázatot és bajnokok akarunk lenni – tette hozzá.