A csakfoci.hu számolt be arról, hogy a Videotonnál zajló átalakítások a keret nagyobb neveit is érintik, ilyen például Ezekiel Henty is, aki értesüléseink szerint szinte biztosan távozik télen a klubtól.

Múlt héten már jelent is meg hír arról, hogy a csatárt a francia Dijon szívesen szerződtetné. Úgy tudjuk, Lang Ádám klubja korábban is felfigyelt már a támadóra, most is valóban képben van a Dijonnál, de egyelőre ez az ügy még csak az érdeklődés szintjén tart.

Van ennél komolyabb érdeklődő is: szlovákiai forrásaink szerint a Slovan komolyan fontolgatja a támadó leigazolását, a pozsonyiak szeretnék kivásárolni szerződéséből Hentyt. A szlovák klub már többször is igazolt Magyarországról játékost, nyáron például Holmand Dávidot vették meg a Lokitól komolyabb összegért.

Felvidéki forrásaink szerint a Slovan hajlandó lenne komolyabb összeget fizetni Hentyért, más kérdés, hogy a Videoton várhatóan megkéri majd az árát, hiszen piacképes a csatár, az arab világból például szintén komolyabban érdeklődnek iránta, ez pedig javíthatja a Videoton pozícióit, a klub így jó üzletet köthet vele.

A Videotont érintő várható változásokról ebben a cikkben foglalkoztunk hosszabban.