A d10.ultimahora.com információi szerint a MOL Fehérvár FC ajánlatot tett a paraguayi élvonalbeli Olimpia 23 éves válogatott középpályásáért, Richard Sánchezért. Értesüléseik szerint a fehérváriak 2,5 millió dollárt (737 millió forintos) kínált a labdarúgó játékjogának 50 százalékáért, ám a klubja elutasította az ajánlatot.

A portál hozzáteszi, hogy paraguayi első osztályt (Clausura) három győzelemmel kezdő Olimpia 7 millió dollárra becsüli a fiatal labdarúgója értékét – ám az átigazolásokban mértékadónak számító Transfermarkt adatbázisa 2,28 millióra -,

a csapat 5 milliós ajánlat alatt nem áll szóba a lehetséges kérőkkel.

Sánchez pályafutását az Olimpia csapatában kezdte, majd megfordult a paraguayi River Plate színeiben, ahol 19 meccsen 1 gólt szerzett. 2017-ben visszatért az Olimpiához, ahol az eddig eltelt két év alatt 40 tétmérkőzésen 5 gólt rúgott.

A paraguayi felnőtt válogatottban a június 5-i, Honduras elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be – első gólját a nyári Copa Américán épp a Lionel Messi fémjelezte argentinok elleni (1-1) csoportmeccsen szerezte.