Múlt hét pénteken vált hivatalossá, hogy a MOL Fehérvár FC egy évre kölcsönvette a Dinamo Kijevtől a BL-tapasztalattal is rendelkező ukrán játékost, Bohdan Lednevet, a támadó középpályás játékjogának végleges megvásárlására pedig vételi opciója lesz a Vidinek az év végén.

Az egyik legismertebb ukrán újságíró, Igor Tsiganik ezúttal pontosabb részleteket is közölt a klubváltás hátteréről. A sportarena.com azt írja, hogy

az NB I-es klub 100 ezer eurót fizetett a kijevieknek Lednev kölcsönvételéért, amennyiben pedig egy év múlva véglegesen megvásárolná a 23 éves játékost, akkor 2 millió eurót kell kicsengetnie a Dinamo felé.

A Transfermarkt szerint a Vidi még sosem fizetett ekkora összeget egy játékosért, a labdarúgók piaci értékének becslésével és az átigazolási díjakkal is foglalkozó portál adatbázisa alapján a fehérváriak ez idáig Armin Hodzicért fizették a legtöbbet, állítólag 1.5 millió eurót – Lednev esetleges szerződtetése tehát klubrekord lenne, ha az ukrán újságíró értesülései helytállóak.

Tsiganik azt is hozzáteszi, hogy ha Lednev végleg a Vidié lesz, akkor lesz egy olyan pont a szerződésében, hogy a Dinamo Kijevnek előjoga lesz visszavásárolni a játékost 3 millió euróért.

Brutális kritika az NB I-nek a Vidi igazolása után: “A magyar bajnokság gyenge, több csapat szintje elég falusi”