Az előző fordulóban Gyirmóton szakadt meg a MOL Fehérvár hét meccses nyeretlenségi sorozata. A székesfehérváriak most a harmadik Kisvárda csapatát látták vendégül.

I. félidő

A 8. percben Bumba tört be a tizenhatoson belülre, majd egy cselt csinált befelé és jobbal a hosszú sarok felé tekert. A labda a kapufa segítségével pattant a hálóba, 0-1.

Két perccel később Navrátil ugrott ki és egy az egyben vitte Kovácsra a labdát, majd a kapus lábai között a kapuba passzolta a labdát, 0-2.

Negyed óra alatt a három gólt szerzett a Kisvárda. Camaj 16-17 méterről jobbal óriási erővel lőtte ki a kapu bal felső sarkát, 0-3.

A 16. percben Nego kapott hosszú indítást, majd jobbal bepasszolta a labdát Nikolics elé, aki néhány méterről az üres kapuba passzolta a labdát, 1-3.

A 18. percben az előző akcióhoz hasonlóan Nego tálalt középre, a hosszún érkező Funsho Bamgboye pedig becsúszva a kapuba lőtte a labdát, 2-3.

A 25. percben Bamgboye egyenlíteni tudott, ám az akció során Nikolics lesen volt, így a játékvezető nem adta meg a találatot.

A félidő első fele óriási iramot és öt gólt is hozott, a játékrész második részére azonban megenyhültek a kedélyek és több gól már nem esett, a félidőben 3-2-re vezetett a Kisvárda a MOL Aréna Sóstóban.

II. félidő

A második félidő elején Rus próbálkozott öt méterről, de lövésébe beleléptek, így az szögletre pattant.

Az 59. percben Zulj kapott labdát Besétől a tizenhatoson belül, majd lefordult a védőjéről és ballal a bal alsóba lőtte a labdát, 3-3. Három gólos hátrányt dolgozott le a Fehérvár.

A 74. percben Hei lőtt kapura irgalmatlan erővel 19-20 méterről, lövése egy fehérvári hátvédről a kapu fölé pattant.

A 80. percben Nego jobblábas beadására Kodro érkezett és ballal kapásból a bal alsóba rúgta a labdát, 4-3.

A 83. percben Kravchenko buktatta Petryakot a tizenhatoson belül, így büntető következett, amit Nikolics a kapu jobb oldalába lőtt, 5-3. A buktatásért Kravchenko megkapta a második sárgáját, így a játékvezető kiállította.

A mérkőzés több helyzetet nem hozott, a Fehérvár 3-0-ról fordítva 5-3-ra győzött a Kisvárda ellen és az ötödik helyre lépett előre a tabellán.

NB I, 26. forduló

MOL Fehérvár FC-Kisvárda 5-3 (Nikolics, 15., 85. – tizenegyesből, Bamgboye, 18., Zulj, 59., Kodro, 80. ill. Bumba, 8., Navrátil, 10., Camaj, 12.)

Kiállítva: Kravchenko, 83.

Fehérvár: Kovács D. – Bese, Fiola, Rus, Stopira, Hangya – Nego, Zulj (Makarenko, 71.), Bamgboye (Petryak, 71.) – Nikolics (Kovács I., 92.), Kodro (Shabanov, 87.)

(cserék: Kovácsik, Petryak, Makarenko, Kovács I., Shabanov, Ruben Pinto, Lüftner, Heister, Alef)

Kisvárda: Dombó – Hei, Cirkovic, Kravchenko (Zlicic, 62.), Matheus – Karabelyov, Melnyik, Ötvös – Bumba (Asani, 70.), Camaj, Navrátil

(cserék: Odyntsov, Zlicic, Gosztonyi, Asani, Rubus, Nagy, Peteleu)