A MOL Fehérvár FC támadója, Nikolics Nemanja a klub hivatalos honlapjának beszélt arról, mi kellett ahhoz, hogy a székesfehérvári csapat kilábaljon a gyenge tavaszi rajtjából. A Michael Boris vezette Vidi az elmúlt öt mérkőzéséből hármat megnyert, kétszer pedig ikszelt.

Idáig sem az edzésekkel volt probléma, sőt, rejtély volt számomra, hogy miért nem tudtuk megmutatni azt, amit az edzéseken tudtunk

– kezdte a 34 éves játékos. – Az utóbbi öt mérkőzésen akkor is nyertünk, amikor a csapat jól játszott, de akkor is, amikor picit stagnált a játékunk és nem azt a minőséget hoztuk, akkor is tudtunk pontot, pontokat szerezni. Gondolok itt az MTK elleni mérkőzésre, amikor az MTK sokkal jobban játszott, de az utolsó pillanatban sem adtuk fel, mikor már csak tíz játékossal voltunk a pályán, Nego a végén betalált, így pontot tudtunk szerezni. Vagy a Puskás elleni mérkőzésen is az utolsó másodpercekben tudtunk gólt lőni, de Kisvárdán is jól játszottunk, az első tíz percet leszámítva.

A Vidi elmúlt 5 bajnoki meccse:

A 42-szeres válogatott csatár szerint fejben lépett előre legtöbbet a székesfehérvári csapat.

A mentalitásunk sokat fejlődött, a hozzáállásunk pedig tényleg fantasztikus. Még a játék minőségében van mit változtatnunk és javulnunk, de négy hét van még hátra, ezt a mentalitást és ezt a hozzáállást mindenképpen tartani kell. Természetesen nem tudunk minden mérkőzést megnyerni, de ha ezt a hozzáállást fogjuk nyújtani hétről-hétre, azt a szurkolók is értékelni fogják, ahogy tették a Puskás ellen, amikor az utolsó másodpercekben gólt szereztünk. Örülök annak, hogy az utóbbi hetekben már az eredmények is jönnek – fogalmazott a támadó.

A Vidi szombat este Debrecenben lép pályára az OTP Bank Liga 30. fordulójában.

– Ebben a szezonban még nem tudtunk nyerni a Debrecen ellen. Az első meccsen ikszeltünk, hazai pályán pedig kikaptunk tőlük. Mindenképp úgy készülünk, hogy elhozzuk onnan a három pontot, de nem lesz könnyű. Joan Carrillo egy jó, taktikus edző, nagyon jól ismerem. Biztos, hogy nagyon jól fel fogja készíteni a csapatot, a védelmüket már stabilizálta és javult a játékuk. Nem számítok könnyű mérkőzésre, de olyan mentalitással kell játszanunk, amit a csapat az elmúlt hetekben mutatott.

Az edzőnk ragaszkodik egy rendszerhez, amiben nem sokszor játszottunk, de ebben is látom a javulást és nagyon sok mindent lehet kompenzálni azzal a hozzáállással és harccal, amit most hétről-hétre mutatunk – zárta Nikolics.

Vidi: A szezon végén visszavonul a 48-szoros magyar válogatott középpályás