Február elején tért vissza a MOL Fehérvár FC-hez a 27-szeres magyar válogatott támadó, Nikolics Nemanja, aki negyedik bajnokiján, a Kaposvári Rákóczi FC elleni találkozón talált be újra az NB I-ben, majd egy héttel később a Puskás Akadémia kapuját is bevette. A 32 éves játékos a Vidi klubhonlapján beszélt a koronavírus-járvány miatti rendkívüli szünetről és arról, hogyan éli meg ezt a helyzetet.

– Felnőtt emberként muszáj megérteni ennek a kialakult helyzetnek a súlyosságát.A legfontosabb most az, hogy megóvjuk a szeretteinket, főleg a szülőket, nagyszülőket. Mindenkinek ugyanaz a célja, hogy biztonságban, minél hamarabb túl legyünk ezen a nehéz időszakon. A családommal, feleségemmel és gyermekeimmel mi is itthon tartózkodunk. Fontos kihangsúlyoznom azt, hogy ez az időszak nem egy extra szünet, a gyerekeknek és nekem is vannak feladataink, ezeket pedig minden nap el is végezzük. A klub gyorsan és profin reagált a történésekre, mindannyian egyéni edzéstervet kaptunk, emellett pedig olyan dolgokban is segítenek nekünk, mint például a helyes táplálkozás, hiszen jóval kevesebb terhelést kapunk most, mint amúgy rendesen az év ezen időszakában, ezért nyilván az étkezésünkön is változtatnunk kell – válaszolta Nikolics.

A vajdasági születésű csatár a bajnokság esetleges folytatásáról is kifejtette véleményét.

– Úgy gondolom, a mostani helyzetben a sport csupán második helyen áll mindenkinél. Ugyanakkor mindannyian úgy készülünk, hogy bármikor folytatódhat a bajnokság, ennek megfelelően állította össze számunkra a szakmai stáb is az egyéni edzésterveket. Bizonyára néhány napra szükségünk lesz az újrakezdés előtt, hiszen közös labdás gyakorlatokat értelemszerűen most nem tudunk elvégezni. De jelenleg az a legfontosabb, hogy mindenki vigyázzon magára és maradjon otthon a családjával! – zárta Nikolics.