– Nekem ez a meccs tényleg nagyszerűen sikerült, az a nap olyan, amit soha nem fogok elfelejteni, mivel a három pont mellett elértem azt a rekordot is, amire régóta vártam, amiért régóta dolgoztam – nyilatkozta Nikolics Nemanja a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

A gyirmóti meccset a 34 éves Nikolics szinte egyedül megnyerte a Fehérvárnak, és talán épp ő lehet az, aki végleg a győzelmek útjára állítja a csapatot.
– Az egyetlen dolog, amiben hiszek a futballt illetően, az a munka, és ebben mindig is próbálok példát mutatni. Most még jobban, amikor csapatkapitány vagyok, most még jobban, amikor a legidősebb játékos vagyok a keretben, és most még jobban, amikor nem voltam folyamatosan kezdő.

– Belekerültünk egy negatív spirálba, nyolc meccset elvesztettünk, és egy 90 perc nem tudja kitörölni azokat a dolgokat, amelyeket rosszul csináltunk az előző két hónapban. Régóta nem nyertünk hazai pályán, régóta nem nyertünk két meccset egymás után. (Szombaton a Kisvárda legyőzésével ez összejött a Vidinek.)

Mivel nem stabil kezdő Fehérváron, ezért szerinte nem meglepő, hogy kimaradt Marco Rossi válogatott keretéből.
– Most jelen pillanatban ennek a válogatottnak nem Nikolics Nemanjában kell gondolkodnia, hanem más, fiatal játékosokban. Tudom nagyon jól, hogy a kapitány is fiatalítani akar a csapaton, úgyhogy át kell adni a helyeket másoknak. De a kapitány tudja, ha nincs más választása, és be akar hívni, bármikor megyek.