“Ennyi ajándékot nem adhatunk az ellenfélnek”

“Gratulálok a Partizannak – kezdte a Videoton EL-kiesés utáni sajtótájékoztatóját Marko Nikolic vezetőedző. – Jól kezdtünk, ám utána hatalmas hibákat követtünk el, a piros lap pedig végleg megpecsételte a sorsunkat. Az eddigi eredményeinkre azonban büszkék lehetünk.

Ellenfelünk megérdemelten jutott tovább. Azt nem mondanám, hogy a védekezéssel volt a gond, inkább a katasztrofális hibákra vezetném vissza a kudarcot. Nem engedhetjük meg, hogy ennyi ajándékot adjunk az ellenfélnek.

Összességében egy nagyon sikeres európai menetelésen vagyunk túl. De ezen a meccsen úgy viselkedtünk, mint a tizenhárom éves amatőrök, nem mint a profik. Így ez lett a vége.

A két meccs között az elején nem volt különbség. Az első öt percben voltak ígéretes helyzeteink, aztán megkaptuk az első gólt. Utána elkezdtünk idegeskedni, az ellentámadásokkal pedig jól tudott élni a vendégcsapat. Ez nem a mi esténk volt: ahogy idegenben Stojkovic védésével fejeződött be a meccs, itt azzal kezdődött, aztán jöttek a hibák, és az sült ki belőle. Nem tehetünk mást, készülünk a Ferencváros elleni bajnokira.”

“Nincs négy gól a két csapat között”

“Nagyon örülök a sikerünknek a szurkolók, a játékosok és a klub miatt. Nehéz meccsnek ígérkezett, de könnyedén nyertünk – összegzett Miroslav Dukic, a Partizan Beograd vezetőedzője. – Jó taktikát választottunk, bejöttek a kontráink, és végig uraltuk a játékot.

A legnagyobb különbség az volt a két mérkőzés között, hogy az első zárt kapus volt, és ott pontatlanul futballoztunk, míg most bejöttek a taktikai húzásaink.

A Videoton egy jól felkészített csapat, gyors kontrákból tudtuk megverni őket. 180 percen keresztül jól játszottunk, amit gólokkal is bizonyítottunk. Nincs négy gól különbség a két együttes között.

A meccs előtt nagy nyomás nehezedett ránk, ennek ellenére jól teljesítettünk, így gratulálok az egész csapatnak. Taktikusan és keményen kell játszani Európában, ezt megvalósítottuk.”