A Budafok elleni 2-1-es szerdai Magyar Kupa-mérkőzés után a Digi Sport híradójának a MOL Vidi FC magyar válogatott középpályása, Kovács István értékelte a mérkőzést.

– Nem volt sziporkázó a találkozó, de nem is így készültünk, az volt az elsődleges szempont, hogy továbbjussunk, és tavasszal újra kupapárharcot tudjunk vívni. Az elmúlt két évben ez sajnos nem sikerült, és ezekből a hibákból tanultunk. Gratulálunk a budafoki szakmai stábnak és csapatnak, mert megnehezítették a dolgunkat. De ettől függetlenül az a legfontosabb, hogy le tudtuk hozni profi módon ezt a találkozót.

Marko Nikolic vezetőedző a motiváció hiányát nem tartotta reális veszélynek.

– A mérkőzésnek voltak periódusai, amikor gyengén játszottunk, de a játékosok hozzáállásával ezekben az időszakokban sem volt probléma. Láttam a szenvedélyt a játékukban. De végül is, ez a munkájuk, profi játékosok, motiváltnak kell lenniük minden alkalommal, amikor pályára lépnek. Aki nem motivált, az nem maradhat velünk.

Közben az is eldőlt, hogy a Magyar Kupa következő fordulójában harmadosztályú ellenféllel csaphat össze a Vidi. Jövő csütörtökön pedig az Európa Liga-továbbjutásért száll harcba a Vidi, így Kovács a Chelsea elleni találkozóra kitért.

– A Chelsea ellen egészen másképp készül fel a társaság, mint egy ilyen mérkőzésre, amely esetében tudtuk, hogy valószínűleg nekünk kell dominálni és kezdeményezni. A Chelsea ellen le kell szűkíteni a területeket és a labdavesztésre is fel kell készülni, hogy ne tudjanak minket megkontrázni, mert bizony az ilyen lehetőségeket a londoniak kíméletlenül kihasználják.

Kováccsal ellentétben a szerb szakember még nem foglalkozik az angol sztárcsapattal.

Még nem gondolok rá, csak az Újpestre. Most már az Újpestről lesznek rémálmaim, és csak majd utána a Chelsea-ről.