Supka Attila (Bp. Honvéd): – Az első félidőben, az első gólig jól működött az, amit elterveztünk, jól lezártuk a széleket. A problémáink a felívelt labdák levédekezésével volt, a gólt is egy félpályás szabadrúgás után lőtte a Vidi. Ez két játékosunk nem megfelelő koncentrációjának volt köszönhető. Türelmes játékot kértem a szünetben a srácoktól és azt, hogy kontrából bontsuk meg a vendégek védekezését.

Arra nem számítottam én sem, és más sem, hogy hasonló buta gólokat kapunk majd. A második gólnál, ha csak taccsra kipasszoljuk, már nincs gólszerzési lehetőség, majd a szögletet se védekeztük le jól… Ez egy gyengébb csapat ellen sem megengedhető.

Az egész tavasz az egyéni hibákról szól most nálunk. Már a Ferencváros ellen is olyan hibákat vétettünk, amelyek nyilván nincsenek bekalkulálva. Az együttes, csapatvédekezés jól működött, nem hagytunk lehetőséget arra, hogy Nego, vagy Stopira meginduljon, Lazovic sem tudott mélységből beindulni, mert jól felvettük ezeket a kísérleteket. Bízom benne, hogy a folytatásban fejben jobban ott lesznek azok a játékosok, akik ezeket a hibákat vétik – idézi a trénert a vidi.hu.

Marko Nikolic (Videoton):Nagyon örülök ennek a három pontnak, fontos győzelmet arattunk, úgy gondolom, hogy megérdemelten. A mérkőzés első, és utolsó néhány percét leszámítva végig kontrolláltuk a mérkőzést, taktikailag okos, jó játékot bemutatva. Nem volt könnyű ezen a nehéz talajon passzolós focit játszani, néhány szép akciót viszont így is vezettünk, ott volt például Stefan nagy helyzete az első félidőben, amely sajnos kimaradt. Szereztünk viszont két gólt is pontrúgások után, márpedig a rögzített szituációk szerepe az ilyen meccseken kiemelten fontos. Köszönöm a szurkolóknak, hogy hétköznap is eljöttek biztatni minket, a játékosoknak pedig gratulálok a teljesítményükhöz, de nem szabad hátradőlni, hiszen nem sok időnk van a Mezőkövesd elleni, szintén nagyon fontos találkozó előtt.

A fehérvári vezetőedzőt arról is megkérdezték, lélektanilag van-e jelentősége annak, hogy pontszámban beérték a Ferencvárost.

Nézzék, a tavaszi idény kezdete előtt három pont mínuszban voltunk, most beértük őket, ez igaz, de ezt nem úgy értük el, hogy őket figyeltük, hanem arra koncentráltunk, hogy a saját játékunkat napról-napra, meccsről-meccsre fejlesszük. Öt győzelemmel és egy döntetlennel kezdtük az évet, már a második spanyolországi edzőtáborban is jó meccseket játszottunk, ezen az úton kell továbbhaladnunk.

Úgy is fogalmazhatnék, hogy 99 százalékban figyelünk magunkra, egy százalékkal, a szemünk sarkából pedig figyeljük a Ferencvárost.