Beszámoltunk már honlapunkon a hétvégi játékvezetőküldésről, de ha figyelmesen megnézzük az alapvonali játékvezetőket is, érdekességre bukkanunk. A Mezőkövesd – Videoton mérkőzés egyik alapvonali bírója az a Karakó Ferenc lesz, aki a két együttes őszi mérkőzésén műhibát vétett. A 35 esztendős, bő két éve élvonalbeli játékvezető Karakó akkor 1-0-s fehérvári vezetésnél úgy adott meg egy gólt, hogy előtte megszakította a játékot: Lazovic passza után Henty lépett ki, s bár a partjelző nem intett, Karakó les miatt a sípjába fújt – majd meggondolta magát, és megadta a Henty által közben értékesített helyzetet. Az eset bírói műhibának minősül, Karakót ezt követően hetekig nem is jelölte mérkőzést vezetni az MLSZ.

A mai fordulóban ismét összecsap a Kövesd és a Videoton, ezúttal a borsodi együttes a pályaválasztó, Karakó Ferenc pedig alapvonali játékvezetőként segíti majd Kassai Viktor munkáját.

Az őszi találkozót egyébként végül 4-0-ra nyerte a székesfehérvári csapat, a kövesdieknek azonban nem volt lehetőségük óvást benyújtani, mert az legújabb szabályok szerint a bírói műhiba már nem óvási alap.