I. félidő:

Igen lüktető volt a játék a kezdéstől fogva, a Vidi és a Mezőkövesd is viszonylag nyílt sisakkal próbált támadni.

A 9. percben Zivzivadze egy látványos csel után élesen adott balról középre, de menteni tudott a vendégek védelme – veszélyesen érkezett a labda. Válaszként, a 12. percben a kövesdiek is villantak: Chrien szép csellel etette meg Fiolát, majd jobbról be is tette a labdát, amely el is jutott végül Jurinához. A csatár kapura fordult, de a léc fölé durrantott 8 méterről. A 15. percben Petrjak, Zivzivadze és Dárdai játszott ügyesen össze és csak centiken múlt, hogy a visszapassz ne találja ajtó-ablak helyzetben a grúz csatárt.

A félidő közepén, egy ügyes vendégakció végén Jurina készítette le a labdát Nagynak, aki lőtt is, de Stopira remekül blokkolta a kapu felé tartó lövést. Egy percre rá Jurina került helyzetbe, majd lőtt is ballal, de Rockov hárítani tudott a jobb saroknál.

0-0 volt a félidei állás.

II. félidő:

A szünet után is a vendégek veszélyeztettek inkább. Az 50. percben Jurina ment el szépen a jobb oldalon, majd nem is centerzett rosszul, a csereként beállt Vajda épphogy lemaradt a labdáról a kapu torkában. Megint csak egy perc telt el az újabb helyzetig: Vadnai bal oldali beadása után Vutov fejelt a léc fölé, egy védő szorításában.

A folytatásban viszont igen statikussá vált a játék, egyik csapat sem mert vagy tudott kockáztatni, a kapukat el sem találták a csapatok sokáig – ez egyébként végül egyszer jött össze a hazai csapatnak.

Pintér Attila csapatának aztán megint volt egy gyors villanása, Jurina fejesénél Bollának a gólvonalnál kellett mentenie.

A Vidi ment volna, küzdött, de nem bírt a nagyon határozottan futballozó vendégekkel, és csak egy védett Fiola-lövésig jutottak végül a hazaiak. Így maradt a 0-0, a Fehérvár három nyeretlen meccsel a háta mögött és legalább 10 pontos hátrányban (az FTC majd szerdán játszik Újpesten) utazik a vasárnapi, Ferencváros elleni rangadóra. Ahol akár a bajnoki cím sorsa is eldőlhet.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

MOL Fehérvár – Mezőkövesd 0-0

A meccs krónikája percről percre itt!

Fehérvár: Rockov – Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya – Kovács I. (Alef, 83.), Pinto, Dárdai (Houri, 66.) – Petrjak (Szabó L., 83.), Zivzivadze (Funsho, 66.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Katanec, Vadnai – Karnickij, Besirovic (Meskhi, 92.), Berecz – Chrien (Vajda, 46.), Jurina (Vojtus, 80.), Nagy D. (Vutov, 46.)