MOL Vidi FC – Debrecen 2-1 (Scepovic 77., Pátkai 85. ill. Tőzsér 55.)

Az első félidő elején a Vidi akarata érvényesült inkább, és habár már a 4. percben már ápolásra szorult a hazaiak bolgár támadója, Milanov egyszer fejjel, egyszer pedig lábbal veszélyeztetni tudta Nagy Sándor kapuját. A játékrész közepére a Loki is kezdett magára találni, és egyre többször kényszerítették a hazaiakat saját térfelükre. Egy vendégkontra végén lehettünk szemtanúi a mérkőzés egyik legérdekesebb jelenetének is: Kovács István és Varga Kevin rúgott egyszerre a labdába, a játékszer pedig kidurrant. A következő komoly lehetőségre a 38. percig kellett várni, akkor Nagy Sándor passzolt Scepovic nyomása alatt Futácshoz, aki távolról próbálkozott, azonban a Loki-kapus javítani tudott.

A szünet után fokozott lendülettel vetették magukat meccsbe a felek, és Futács remek fejesénél újabb Nagy Sándor-bravúrra volt szükség a debreceni kapuban. Vélhetőleg a növekvő tempó következtében hibázott Vinicius is, aki 18 méterre a kaputól rúgott a berobbanó Varga Kevin után. A megítélt szabadrúgást Tőzsér végezte el, nem is akárhogy: a bal alsó sarokba lőve megszerezte a vezetést a Debrecennek (0-1).

A találat után negyedórán belül hármat cserélt Marko Nikolics: elhagyta a pályát Kovács István, Milanov és Elek is, érkezett Hodzic, Huszti és Hadzic. A növekvő Vidi-nyomás percről percre egyre komolyabb gondot okozott a hajdúsági védelemnek, mígnem a 77. percben Scepovic távoli lövéséből egyenlíteni tudtak a hazaiak (1-1).

A góltól megzavarodott vendégcsapat a hajrára beszorult saját kapuja elé, aminek meg is lett a következménye: a 85. percben Hodzic került helyzetbe a tizenhatoson belül, kapufáját pedig a jól érkező Pátkai paskolta a kapuba (2-1).

A Loki erre nem tudott válasszal szolgálni, így a Horvátország elleni válogatott meccs után ismét az ezúttal az NB I-ben 300. alkalommal pályára lépő Pátkai gólja döntött.

Az NB I. állása 26 forduló után