Az NB I szombati játéknapjának utolsó mérkőzésén a hazai pályán zsinórban négy győzelemnél járó MOL Fehérvár FC fogadta a közvetlen üldözőjét, az ötödik helyen álló Mezőkövesdet.

I. félidő

Kevés helyzettel szórakoztatták a felek a nézőket az első játékrészben, pedig szép jelenttel indult a találkozó, már a 3. percben Besirovic 26-ról bombázott kapura egy szabadrúgást, Kovács szögletre tolta a léc alól. A vendégek kapusának a 22. percben kellett először komolyabban játékba avatkoznia, ekkor Dárdai bal alsóba tartó lövését védte bravúrral Tordai. Percekkel később előbb Calcan, majd Cseke vette célba a kaput, egy kevéssel azonban mindkét kövesdi játékos tévedett.

Kodro viszont nem hibázott a 42. percben: Petrjak szabadrúgása után Stopira fejelte a labdát bosnyák támadóhoz, aki négy méterről a kapu bal sarkába fejelt, 1-0.

II. félidő

A szünet után majdnem sikerült gyorsan megdupláznia előnyét a Vidinek, miután Petrjak a 16-oson belül, bal oldalról emelte be középre a labdát, ahol Dárdai lefejelte az üresen álló Kodrónak, a Vidi támadója pedig öt méterről a jobb alsóba lőtt – de a videóbírózást követően kiderült, hogy Petrjak lesen állt, így nem volt érvényes a találat.

A vendégek legveszélyesebb játékosa egyértelműen Cseri Tamás volt, akinek a kapáslövését a 62. percben a bal alsóból szedte ki nagy védéssel Kovács, majd szintén a Vidi kapus tolta óriási bravúrral kapufára a kövesdi csapatkapitány életerős kísérletét húsz perccel később.

A hajrában már nem akadt egyenlítési lehetősége a Kövesdnek, így a Vidi végül zsinórban az ötödik hazai meccsét is megnyerte.

NB I, 17. forduló

MOL Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (Kodro 42.)

Vidi: Kovács D. – Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya – Petrjak, Nego, Makarenko, Dárdai (Szendrei, 70.) – Nikolics (Zivzivadze, 63., Alef, 84.), Kodro.

Mezőkövesd: Tordai – Vadnai (Nagy D., 87.), Pillár, Kocsis, Szépe – Madarász, Cseri, Cseke – Besirovic (Vutov, 72.), Drazic, Calcan (Jurina, 63.).