I. félidő

Az előző fordulóban a Diósgyőr ellen 3-0-s győzelmet arató MOL Fehérvár FC az egy hete az Újpest elleni bajnokija elhalasztása miatt pihenő ZTE FC-t fogadta a MOL Aréna Sóstóban.

A hazaiak gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, az első nagyobb helyzetükre a 9. percig kellett várni, Houri bal oldalról elvégzett szabadrúgását Musliu fejelte közelről kapura, de pont Demjén kezében kötött ki a labda. A kontránál Szánthó tartotta meg a labdát, majd Könyveshez passzolt, akinek jobbról leadott lövését Rockov ütötte ki.

A 12. percben megszerezte a vezetést a Fehérvár: Houri labdaszerzése után Zivzivadze és Nikolics tört kapura kettő a kettőben, előbbi Bobál kicselezése után ziccerből lőtt a kapu jobb oldalába (1-0).

Már a 20. megduplázhatták volna előnyüket a hazaiak, Nikolics és Zivzivadze játszott össze a tizenhatoson belül, utóbbinak a lövését blokkolni tudta egy zalai védő.Ami azonban késett, nem múlott: egy perccel később egy Houri-Nikolics összjáték után előbbi kapta vissza a labdát ziccerben, majd az átvétel után a léc alá lőtt (2-0).

A félidő derekán túl Zivzivadze a gólvonalon, a védőkben elakadó lövése jelentett még veszélyt, a játékrész hajrája azonban eseménytelenül telt.

II. félidő

Fordulás után a Fehérvár magabiztosan tartotta az előnyét, viszont nem vállalt kockázatot az újabb gólok érdekében. Az egész félidő nagyobb helyzetek nélkül zajlott, volt, hogy a hazaiak percekig adogattak a ZTE térfelén. Mindkét vezetőedző változtatott, de a cserék sem hoztak változást a játék képébe.

A 71. percben Szalai megkapta a második sárgáját, így emberhátrányba került a vendég együttes. A találkozó hajrájában még mindkét kapu előtt adódott lehetőség: előbb Stopira fejese volt pontatlan, majd Vass hatalmas helyzeténél Rus mentett óriásit, az eredmény azonban már nem változott.

NB I, 12. forduló

MOL Fehérvár FC-ZTE FC 2-0 (Zivzivadze 12., Houri 22.) Kiállítva: Szalai (71.)

Vidi: Rockov – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Bamgboye (Hangya, 62.), Nego, Alef, Houri (Nikolov, 76.)- Nikolics, Zivzivadze (Petrjak, 76.)

ZTE: Demjén – Szalai, Bobál, Lesjak, Gergényi (Tanasin, 35.) – Sankovic (Kovács B., 55.), Favorov – Szánthó (Szépe, 73.), Koszta (Vass P., 55.), Babati – Könyves.