Karakó Ferenc sípjelére indul útjára a labda a MOL Fehérvár FC-Ferencváros rangadón, szombaton 19.30 órakor a MOL Aréna Sóstóban. A 37 éves nyíregyházi születésű játékvezető a focibiro.hu statisztikája szerint legutóbb június 23-án, alapvonali asszisztensként működött közre a két csapat meccsén.

A játékvezetői vizsgát 2008-ban, Nyíregyházán tette le Karakó Ferenc. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára 2009-ben lett NB III-as minősítésű bíró, ahol a Tisza-csoportban tevékenykedhetett. 2010-ben országos utánpótlás kerettag, 2011-től országos, NB II-es bíró. A magyar élvonalban 2015 áprilisában debütált, első NB I-es mérkőzése a Győri ETO FC – Kecskeméti TE összecsapás volt – írja a molfehervarfc.hu.

Asszisztensként Vígh-Tarsonyi Gergő és Albert István, az alapvonal mögül Erdős József és Pillók Ádám segítik munkáját, a tartalék játékvezetői teendőket pedig Horváth Zoltán látja majd el.

Szombaton a 14.45-kor kezdődő Puskás Akadémia-ZTE FC összecsapáson Zierkelbach Péter fog fújni. A 17 órakor esedékes Honvéd-Mezőkövesd párharcon Káprály Mihály dirigál majd. A vasárnapi Budafok-Paksi FC, Újpest-MTK Budapest és a Kisvárda-DVTK bíróinak kilétére még nem derült fény.

Vidi: “Játszósabb csapat vagyunk, több helyzetet dolgozunk ki, mint a Fradi”