Az NB I 6. fordulójának szombat esti találkozóján a három mérkőzés óta nyeretlen Mezőkövesd fogadta a veretlen MOL Fehérvár FC-t, amelynél a héten négy játékos COVID-tesztje is pozitív eredményt hozott, így Petrjak, Stopira, Zivzivadze és Kodro sem álhatott Szabics Imre rendelkezésére.

1. félidő

Az első játékrész kevésbé hozott közönségszórakoztató játékot, az első húsz percben mindössze Dárdai Pál és Stefan Drazic kísérletét jegyezhettük fel, de egyik lövés sem volt veszélyes. A 36. percben Cseri bal oldalról adott középre, a labda pedig meg is találta Drazicot, aki kapura fordult, de a gyenge lövését Lüftner blokkolta.

Két perccel később vezetést szerzett a Mezőkövesd:  Kocsis 16-oson belüli, jobb oldalról érkező beadása után Nagy Dániel az ötös túlsó sarkáról, remek mozdulattal, kapásból lőtt a bal alsóba, 1-0 – ezzel ki is alakult a félidei eredmény.

2. félidő

A szünetben Szabics Imre a támadósorban változtatott, Kovács István helyére a Serie B-ből szerződtetett Lamine Jallow érkezett. A második játékrész kövesdi lehetőségekkel indult, előbb Cseri középre passza után Vutov lőhetett 12 méterről, de nem volt erő a kísérletében, így könnyen védett Kovácsik, majd néhány perccel később egy kontra végén Drazic tekert nem sokkal a bal felső sarok fölé.

A 70. percben aztán a támadásban olykor ötlettelennek tűnő Vidi a semmiből egyenlített: Szendrei hosszú indítását Nego tette le mellel a 16-oson belül Nikolicsnak, aki egy igazítás után 10 méterről a bal felsőbe lőtt, 1-1.

Tizenegy perccel később pedig a fordítás is összejött a Vidinek: a korábban már több nagy bombagólt is jegyző Heisterre senki nem lépett ki a kövesdiek közül, a fehérvári védő pedig 19 méterről kilőtte a bal alsót – ez volt az első fehérvári gólja az NB I-ben.

A hajrában Besirovic jobb felsőbe tartó szabadrúgását még védte Kovácsik, ám a 94. percben már a Vidi kapusa is tehetetlen volt, miután Besirovic balról érkező beadását Jurina fejelte öt méterről a jobb sarokba, kialakítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

NB I, 6. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–MOL Fehérvár FC 2-2 (Nagy D. 38., Jurina 94., ill. Nikolics 70., Heister 81.)

Mezőkövesd: Piscitelli – Farkas, Kocsis, Katanec, Szépe – Derekas (Calcan, 84.), Cseri (Madarász, 77.) – Vutov (Chrien, 77.), Nagy D. (Jurina, 60.), Besirovic – Drazic.

Vidi: Kovácsik – Fiola, Rus, Lüftner, Heister – Nego, Szendrei, Makarenko, Dárdai (Kojnok, 93.) – Nikolics (Alef, 87.), Kovács I. (Jallow, 46.).