Korábban honlapunk elsőként számolt be arról, hogy rövidesen magyar állampolgár lesz a MOL Vidi nagy értéke, Loic Nego, akivel kapcsolatban már a honosítási kérelmet is beadták, az ügye folyamatban van és a francia születésű szélső rövidesen leheti az állampolgári esküt is.

Az M4 Sport legfrissebb információi szerint a fehérváriak 28 éves játékosa február 14-én magyar állampolgársági esküt fog tenni Székesfehérváron. Az NB I egyik legmagasabb szinten teljesítő légiósa erről korábban a DIGI Sportnak is nyilatkozott.

Felajánlották nekem a lehetőséget, hogy később magyar állampolgár lehessek. Ez személyesen nekem és a klubnak is jó lenne. Szóval miért utasítanám el, ha semmit sem veszíthetek vele? – mondta akkor Nego, akivel kapcsolatban a honosítása sokakban azt a reményt keltette, hogy a francia nemzeti színekben csak korosztályos szinten pályára lépő játékos a jövőben akár magyar válogatott is lehet.

Nego esetében az esetleges válogatott szereplés erősen kérdőjeles, hiszen ahogy korábban is beszámoltunk róla, több kritériumnak is meg kell felelnie ehhez.

A francia színekben U19-es Európa-bajnok szélső 2013-ban, az AS Romától érkezett Magyarországra, elsőként az Újpest játékosa volt, 2014-ben Magyar Kupát nyert a lila-fehérekkel. Egy rövid kitérőt tett az angliai Charltonnál, 2015-ben igazolta le a Vidi, amelyben azóta 147 mérkőzésen lépett pályára, 2018-ban magyar bajnoki címet szerzett.