Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, szűk egy évvel  azután, hogy a székesfehérvári együttes MOL Vidi FC névre váltott, a klub bejelentette, hogy a 2019-2020-as szezontól MOL Fehérvár FC néven folytatja szereplését és a klub címere is ennek megfelelően változik július elsejétől.

A tavalyi név- és címerváltás következménye volt, hogy a Red Blue Devils Hungary (RBD) szurkolói csoport bojkottálta a most futó szezon összes NB I-es és nemzetközi meccsét, a jelenlegi változtatás után azonban közleményben jelezték, hogy 2019. május 25-től

feloldják ezt a bojkottot és jelen lesznek a Magyar Kupa-döntőn,

valamint az ellenkező döntésig minden hazai és idegenbeli mérkőzésen.

Íme, az RBD közleménye:

A klub bejelentése, miszerint Székesfehérvár városával kötött megállapodásának eredményeként a következő szezontól MOL Fehérvár FC néven szerepel a hazai és nemzetközi porondon, új helyzetet teremtett. A VIDEOTON névért és címeréért, ezáltal a fehérvári labdarúgás legfényesebb tradíciójáért folytatott küzdelmünk szempontjából ez a változás egyértelműen nem jelent győzelmet sem megnyugvást számunkra.

A mi célunk továbbra is változatlan, a mi csapatunk neve: VIDEOTON FC!A változást és annak irányát azonban apró pozitív jelzésként, egyfajta részeredményként avagy szándékként értelmezzük. Ez minket is változtatásra és tettekre sarkall. Célunk változatlan, az eszközöket és tetteinket a jövőben is ehhez igazítjuk. A csoport többségi döntésének eleget téve a Red-Blue Devils ultracsoport 2019. május 25.-től feloldja a szervezett szurkolás bojkottját.

Jelen leszünk a magyar kupa döntőjén és ellenkező döntésig minden hazai és idegenbeli mérkőzésen, ahogy tesszük ezt negyed évszázada!Arra kérünk minden szurkolót, aki csatlakozott a bojkott felhívásunkhoz, most tartson velünk a meccsekre! Foglaljuk vissza a lelátót! Ígérjük, hogy addig nem adjuk fel ezt a harcot, amíg vissza nem szerezzük VIDEOTON nevet szeretett klubunk számára! Számunkra ez az “Örök szerelem”!

Őrizzük a tradíciót!

RBD Ultras ’92