A román Mediafax beszámolója szerint Adrian Rus már Budapestre utazott, hogy részt vegyen a szokásos orvosi vizsgálatokon, miután a 23 éves védő vételáráról megegyezett a Puskás Akadémiával.

Ahogy arról a csakfoci.hu már beszámolt, Rus maga is elismerte, hogy a MOL Vidi FC az elsőszámú kérője és hogy a nyáron minden bizonnyal távozik a Puskás Akadémiától. A kölcsönben Sepsiszentgyörgyön futballozó román-magyar védőt Kolozsvárra és Bukarestbe is vitték volna, de az FCSB (korábban Steaua) magyarellenes tulajdonosa, Gigi Becali “kizárta” végül csapatát az igazolásból.

A fanatik.ro-nak a Sepsi OSK sportigazgatója, Bokor János hivatalos megerősítést adott Rus várható klubváltásáról.

Igaz a hír. Rus jelenleg Budapesten tartózkodik, hogy részt vegyen az orvosin, és 99 százalék, hogy létrejön az üzlet. Az idény számára véget ért a Sepsinél, hiszen megsérült, el is utazott Magyarországra, hogy megtörténjen majd az aláírás – idézi a lap a vezetőt.

A korábban Balmazújvárosban, illetve az NB I-ben is szereplő Rus jelenleg a román U21-es válogatott tagja, ott volt abban a csapatban is, amely kiharcolta a júniusi, olaszországi / San Marino-i Eb-n való részvételt is.