A csakfoci.hu számolt be arról elsőként még a múlt héten, hogy Kovács Dániel személyében az NB II-ből igazolhat kapust a MOL Vidi FC. A Magyar Kupa-elődöntőig menetelő Soroksár 25 éves hálóőre tevékeny részt vállalt abban, hogy a soroksáriak a legjobb négyig jutottak a sorozatban, ahol a Budapest Honvéd állította meg őket.

Kovács tavaly 2017 nyarán szabadon igazolhatóként érkezett a Soroksárhoz a Csákvártól – ezt megelőzően Zalaegerszegen és Kecskeméten is játszott pályafutása során, mostantól pedig a Vidi játékosának mondhatja magát.

A fehérváriak kedden bejelentették az érkezését.

Hatalmas megtiszteltetés és öröm számomra, hogy immár a székesfehérvári csapat játékosa lehetek. Nagyon várom már, hogy elkezdődjön a közös munka a csapattal. Nyilván szeretnék minél többet játszani, de tudom, hogy Székesfehérváron nem adják ajándékba a játékperceket, azért nagyon meg kell küzdeni, ráadásul kiváló riválisokkal. Bízom benne, hogy az előttünk álló időben minél több sikernek lehetek a részese a klubbal. Fiatal vagyok még, de idővel szeretnék húzóember lenni, ezért pedig nagyon keményen fogok dolgozni minden nap – nyilatkozta a molvidi.hu-nak Kovács Dániel.

Tudjuk, hogy Daninak több NB I-es ajánlata is volt, ő mégis bennünket választott, aminek nagyon örülünk. Remek idénye volt Soroksáron, ráadásul még nagyon komoly fejlődési potenciállal bír. A kapusaink amúgy is kiváló munkát végeznek és rendre nagyszerű teljesítményt nyújtanak, úgyhogy a fejlődése szempontjából is a legjobb döntést hozta. Mi olyan kapust kerestünk, aki megfelelő mentalitással, minőséggel és alázattal rendelkezik, Kovács Dániel személyében pedig rá is találtunk erre a játékosra – mondta Kovács Zoltán sportigazgató az aláírást követően.