Mint ismeretes, a Budapest Honvéd és a Videoton azonos pontszámmal várja az OTP Bank Liga utolsó fordulóját, és a két csapat egymással játszik majd a Bozsik-stadionban a 33. körben.

A “bajnoki döntőnek” szerbiai sajtóhírek szerint nem csak az NB I aranyérme, de Danko Lazovic jövője is a tétje lesz majd. A volimpartizan.net arról számolt be, hogy a fehérváriak válogatott támadója és szezonbeli kulcsjátékosa (10 gól, 10 gólpassz) azt fontolgatja, hogy karrierje során negyedszer (2000-2003, 2006 és 2014-2015 után újra) is magára ölti egykori csapata, a friss szerb bajnok Partizan Belgrád mezét, ha magyar klubjával nem tud részt venni a Bajnokok Ligájában, illetve annak selejtezőiben sem.

 

A portál úgy tudja, hogy a Partizan edzője, a rutinos csatárral jó viszonyt ápoló Marko Nikolić már beszélt is Lazoviccsal esetleges belgrádi visszatérésről, azaz a Honvéd-Vidi csúcsrangadónak extra tétje is lehet majd szombaton. 

A szerb bajnoki cím vasárnap dőlt el egyébként, a Partizan 3 pontos előnnyel végzett ősi riválisa, a Crvena Zvezda előtt, előbbi 5-0-ra, utóbbi 4-0-ra nyert az utolsó fordulóban.

 

Lazovic nagyon ritkán szólalt meg a magyarországi sajtóban, sőt, még klubja honlapján is, az FTC szombati, 4-1-s legyőzését követően azonban kivételt tett, és így értékelt, illetve tekintett előre a Honvéd elleni aranycsatára. A vidi.hu videója.