Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) május 8-i ülésén az alábbi határozatokat hozta – írja az mlsz.hu.

NB I

Gorriaran Fontes Fernando (FTC) 1, Lazovic Danko (Videoton FC), mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd a piros lap felmutatása után megtapsolta a játékvezetőt 2 és Baráth Botond (Honvéd), mint visszaeső, 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Mindez azt jelenti, hogy Lazovic nem játszhat a Haladás és a Vasas ellen, Gorriarannak szintén a Vasas elleni meccset kell kihagynia, míg Baráthra a Paks és a Fradi ellen nem számíthat a csapata.

A FEB tárgyalás megtartása után a Honvéddal szemben az Újpest elleni bajnoki mérkőzéssel kapcsolatosan kiszabott 1.200.000 Ft-os pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

NB II

Varga Róbert (Sopron), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 2 és Farkas András (Cevasport) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Csábi Norbert (Tiszafüred) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Szász Ferenc vezetőedző (Vecsés), mert a mérkőzés lefújása után két alkalommal is a játékvezető személyére sértő kifejezést használt a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 4 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB következő ülését 2018. május 10. napján (csütörtök) tartja. A bizottság ezen az ülésén tárgyalja a hétközi Magyar Kupa mérkőzések, valamint az elmúlt hétvégi bajnoki mérkőzésekkel kapcsolatos egyéb (rendezési hiányosság, szurkolói rendzavarás) fegyelmi ügyeket is.