Mint arról korábban beszámoltunk, az UEFA jelentősen emelt az idény előtt az európai kupasorozatok pénzdíjain, ami már a selejtezők során is éreztette a hatását. A magyar bajnok Vidi a BL-playoff-ig jutással 1.14 millió eurót kasszírozhatott, a rájátszásban pedig 5 millió euró járt a részvételért.

A fehérvári gárda számára az Európa Liga csoportkörébe jutás újabb 2.92 millió eurós bevételt jelentett, ehhez jöttek hozzá a csoportmeccsek során kapott pénzek. 570 ezer eurót (több mint 180 millió forintot) kapott a magyar a (PAOK elleni) győzelmek után, a döntetlen pedig 190 ezer eurót (hozzávetőlegesen 61 millió forintot) ért a sorozatban, ebből egyet, a Chelsea elleni zárómeccsen ért el (2-2) a Vidi.

Így jött ki a végösszeg, azaz a MOL Vidi FC teljes európai bevétele az UEFA-kasszából: a fehérváriak 10.527.150 eurót, azaz hozzávetőlegesen 3.379 milliárd forintot kerestek BL-, illetve EL-szereplésükkel.

Ehhez az összeghez azonban még hozzájön a közvetítési díjakból származó bevétel, illetve a jegybevétel, sőt, a Vidinek az is pluszpénzt jelent, hogy növelni tudta koefficienspontjait, de a pontos számok itt még nem ismertek.

Érdekesség, hogy a kereseti listán egyébként a Vidi egyelőre (minimális különbséggel, nyilván a fentebb említett egyéb bevételek nélkül) a Chelsea, az Arsenal és a Sevilla előtt áll, ám a három sztárcsapat még bőven hozzátehet majd a szintén 10 millió euró körüli összeghez a tavaszi folytatás során.

A hazatérő magyar válogatott játékos részt vett a Vidi felmérésén