Kedd délután közleményben jelentette be a MOL Fehérvár FC a hivatalos oldalán, hogy az NB I-es keret egyik játékosának pozitív lett a PCR-teszt eredménye,míg Márton Gábor vezetőedző eredménye „kétes” minősítést kapott a laboratóriumtól.

– A hétfői kötelező tesztelések során egy pozitív és egy „kétes” eredmény született, az érintettek járványügyi elkülönítése megtörtént, továbbá az előírásoknak megfelelően értesítettük az illetékes hatóságokat és szervezeteket – mondta el Dr. Kovács Tibor csapatorvos.

A Vidi közleménye kiemeli, szerencsére mindketten tünetmentesek egyelőre. Márton Gábor eredménye „kétes” minősítést kapott a laboratóriumtól, így ismételt tesztet kellett végrehajtani az esetében, hogy biztosat tudjon mondani a klub. Az UEFA egészségügyi protokollja azonban – a teljes biztonság érdekében – ebben az esetben a mintát pozitívnak tekinti, így a vezetőedző nem utazhat a csapattal. Mivel az utazókeretből mindenki másnak negatív lett a teszteredménye, nem került veszélybe a csütörtöki Európa Liga-selejtező a máltai Hibernians FC otthonában.

– Az első tesztem orvosi megfogalmazás szerint nem értékelhető eredményt mutatott ki. Ezután tegnap még kétszer ellenőrizték a mintát, mindkettő negatív lett. Ma újabb mintavételen estem át, ennek még várjuk az eredményét. Sajnos az UEFA vonatkozó rendelkezései miatt kilencvenkilenc százalék az esélye annak, hogy nem tarthatok Máltára a csapattal. Átbeszéltük a stábbal, hogy mi a teendő, mindenki tudja a dolgát. Az a legfontosabb, hogy nélkülem is továbbjusson a csapat, amelyet távollétemben Szalai Tamás fog vezetni – nyilatkozta Márton Gábor.